Auto van de week

Fiat Grande Punto 1.4-16V Sport

2007
97pk (71KW)
Handgeschakeld
148113 km
Benzine
Hatchback

€ 2945,-

Bekijk deze auto op www.autozeeland.nl
chevron

Werken in de echte economie

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

Moore DRV bestaat 100 jaar. De roots van dit accountantskantoor liggen in Zeeland, in Goes wel te verstaan. Daar legt Anthonie de Roo in 1922 de basis voor een kantoor dat uiteindelijk zal uitgroeien tot een accountants- en adviesorganisatie met ruim 600 medewerkers. Daarvan zijn ongeveer 150 mensen werkzaam op één van de vier Zeeuwse vestigingen. Manfred Zurhorst, partner en fiscaal jurist, vertelt een trotse DRV-er te zijn. “Zeeland is nog steeds sterk vertegenwoordigd in onze maatschap.”

Wie de afgelopen honderd jaar in vogelvlucht bekijkt, ziet veel namen passeren. Naast De Roo, is ook de naam Jacobus C. Fossen onlosmakelijk met het kantoor verbonden. Hij begint in 1936 bij het kantoor en bijna 20 jaar later (1955) ontstaat de maatschap De Roo en Fossen. Als het kantoor in 1969 volledig in handen komt van Fossen, bedingt De Roo dat zijn naam, zolang hij leeft, aan het kantoor verbonden blijft. Ruim twintig jaar later fuseert het accountantskantoor met de Rotterdamse VHPD-groep van Arjen van der Veen. Zo ontstaat de maatschap De Roo en Van der Veen, in 2001 afgekort tot DRV Accountants en Belastingadviseurs. DRV heeft op dat moment vestigingen in Zeeland en Zuid-Holland. Twee jaar later volgt een uitbreiding naar Noord-Brabant. Het is de start van een reeks van uitbreidingen door de aansluiting van verschillende kantoren. Anno 2022 telt het accountantskantoor 12 vestigingen in Zuidwest-Nederland, verandert de naam in Moore DRV en zal het kantoor in Goes in de loop van het jaar intrek nemen in een groter pand aan Stationspark 28.

Kwaliteit voor ondernemers in het mkb
Moore DRV behoort tot de top-15 van Nederlandse accountantskantoren. Volgens Manfred is dat geen toeval. “We richten ons in ons werk op ondernemers in de échte economie. Daarmee doelen we op mkb-bedrijven en met name familiebedrijven. Daar ligt onze focus. We streven sinds onze start naar de hoogste kwaliteit en zoeken naar de juiste mensen en het juiste aantal mensen om te doen wat we willen doen. Tot op de dag van vandaag koesteren wij het maatschap gevoel. De partners in onze maatschap zorgen voor een hechte basis en hebben oog voor een gezonde balans tussen aandacht voor de cliënten, de medewerkers, de partners en het thuisfront. Hierdoor hebben we tijd voor elk van onze cliënten en voelen medewerkers zich thuis.”

Accountants én adviseurs
Sinds de start van het kantoor is er vanzelfsprekend veel veranderd. Manfred somt op: “We hebben inmiddels een grote samenstelpraktijk, een grote controlepraktijk, we zijn sterk in (inter)nationaal belastingadvies, hebben een personeel & salaristak en een grote afdeling IT consultants. Daarnaast zijn we eigenaar van Crossminds, gericht op overnames en waardebepalingen en Zantboer & Partners, voor advies aan vermogende particulieren en ondernemers. Deze kennis en expertise is nodig om ondernemers vandaag de dag zo goed en volledig mogelijk te ondersteunen. Er wordt, onder andere door de overheid, steeds meer van hen gevraagd. Wij bieden het gemak van een ‘one stop shop’. Alle vragen lossen wij op. Dat doen we zelf of via partners in ons netwerk.”

Internationale samenwerking
Manfred zelf is inmiddels 28 jaar aan DRV verbonden, waarvan 25 jaar als partner. Op 1 januari volgend jaar neemt hij afscheid en draagt hij het stokje over aan zijn opvolger. Als hem gevraagd wordt een bik op de toekomst te werpen, wijst hij op de veranderende rol van de accountant. Meer dan ooit is de accountant een gesprekspartner en financiële huisarts. Ook voor medewerkers verandert de wereld. “Jonge mensen willen meer dan werken op een kantoor in Goes. Door onze aansluiting bij Moore Global Network Limited hebben we contact in ruim 112 landen. Daarvan profiteren onze cliënten, die steeds vaker internationaal zakendoen, maar óók onze medewerkers. Zij kunnen veel gemakkelijker een periode over de grens actief zijn en daar ervaring opdoen en vice versa. Door onze naam te veranderen in Moore DRV geven we nadrukkelijker aan dat we horen bij dit grote internationaal samenwerkingsverband van onafhankelijke accountantskantoren. We gaan verder onder die naam, maar we blijven uiteindelijk gewoon het kantoor, dat al honderd jaar werkzaam is voor de ondernemers die, net als wij, werken in de échte economie.”

www.drv.nl

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement