Auto van de week


2017
pk (KW)
Automaat
54459 km
Hybride benzine
SUV

€ 21945,-

Bekijk deze auto op www.autozeeland.nl
chevron

We houden de reis van grond tot bord zo kort mogelijk

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

De coronacrisis en de aardappelprijs die alles gevolg daarvan kelderde, daagde Dirk en Toon Steijaert uit Nieuw Namen uit om waarde toe te voegen aan hun frietaardappelen. Zo kwamen ze op het idee om hun aardappelen zelf tot friet te snijden en te verkopen. Een gouden greep, nu ze kunnen meeliften op de toenemende vraag naar lokale kwaliteitsproducten. “De reis van grond tot bord houden we zo kort en puur mogelijk. Zo blijft de kwaliteit, vanaf de teelt tot de verpakking, zonder toevoegingen gegarandeerd. ZVL Friet is inmiddels in diverse supermarkten in Zeeuws-Vlaanderen verkrijgbaar en bij tal van Zeeuwse horecazaken.” 

Dirk en Toon vormen de jongste generatie Steijaert. Dirk vertelt dat de aardappelprijzen twee jaar geleden zodanig onderuit gingen, dat zij de aardappelen onder kostprijs moesten verkopen. “Het is moeilijk om te zien dat een mooi kwaliteitsproduct uiteindelijk anoniem, als bulkproduct, wordt geëxporteerd. Op de wereldmarkt telt maar één ding: de prijs. Dat dwingt boeren om zoveel mogelijk te produceren, vaak ten koste van de kwaliteit en duurzaamheid.  Wij besloten het anders te doen. Wij willen onze mooie kwaliteitsaardappel niet opgeven. Zo kwamen we 2 jaar geleden op het idee om te starten met ZVL Friet.”

Van thuisbezorging naar de supermarkt
Aanvankelijk startten Toon en Dirk met leveringen aan huis. “We sneden de aardappelen hoofdzakelijk zelf en brachten ook alles zelf rond. In de beginperiode van corona deden we ook mee aan de initiatieven van lokale boxen met streekproducten. Zo ontdekten steeds meer mensen onze kwaliteitsfriet. Verder waren we en zijn we heel actief op social media.” Na die eerste weken realiseerden de broers zich dat het leveren aan huis best een ingewikkeld en tijdrovend proces is. Zo kwamen zij op het idee om lokale supermarktondernemers te benaderen. “Zij hadden zeker interesse. Onze ZVL Friet is nadrukkelijk een streekproduct en daar is veel vraag naar. Voor ons is deze samenwerking interessant. Consumenten komen vrijwel dagelijks in de supermarkt om hun boodschappen te doen en nemen zo een stuk eenvoudiger ook onze friet mee.”

Zeeuwse horeca
Inmiddels is het snijden van de aardappelen geautomatiseerd en richten Toon en Dirk hun vizier ook op de Zeeuwse horeca. En met succes. Ook hier zijn lokale kwaliteitsproducten sterk in trek. “Om voor de horeca een aantrekkelijk product te hebben, hebben wel besloten om ook voorgebakken friet te verkopen, zowel met als zonder schil. Dit omdat het veel horecazaken aan tijd, ruimte en mankracht ontbreekt om de friet zelf voor te bakken. Gasten waarderen onze ambachtelijke verse frieten. Logisch, je proeft dat er veel zorg en aandacht in zit.”

www.zvlfriet.nl

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement