Auto van de week


2017
pk (KW)
Automaat
54459 km
Hybride benzine
SUV

€ 21945,-

Bekijk deze auto op www.autozeeland.nl
chevron

Henno Cysouw kijkt verder

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

Het jubileum van Henno Cysouw in Terneuzen laat zich het best samenvatten als dertig jaar kwalitatieve oogzorg. Met dat idee startten Henno en Jeanette Cysouw drie decennia geleden in de Terneuzense Nieuwstraat. Inmiddels vind je Henno Cysouw op de Markt. “Mensen komen naar ons vanwege de goede oogzorg en het grote aanbod goede én mooie monturen. Ons verzorgingsgebied omvat heel Zeeland en de grensstreek met Vlaanderen.”

Arianne Cysouw is sinds enkele jaren actief in het bedrijf van haar ouders. Het 30-jarig jubileum voelt ook als haar jubileum. “Van kinds af aan speelt de optiekzaak een rol in mijn leven. Het ging thuis altijd over de zaak. Zelf koos ik aanvankelijk een andere richting, maar het vak trekt toch. Inmiddels ondersteun ik mijn ouders zoveel mogelijk. Daarnaast volg ik de opleiding tot opticien. Goed geschoolde medewerkers vinden we belangrijk en dat geldt dus ook voor mij.”

Goede oogzorg voor iedereen
Het blijft verbazen: om jezelf opticien te noemen, hoef je niet per se gekwalificeerd te zijn. Een doorn in het oog van Arianne en haar ouders en absoluut niet de richting die zij met het bedrijf willen opgaan. “Sinds de start hechten we veel waarde aan goede oogzorg voor iedereen. Om die reden hebben we in ons team twee optometristen.” Optometrie is eerstelijns gezondheidszorg. Terwijl een opticien de gezichtsscherpte en de bijbehorende brilsterkte meet, bekijkt de optometrist de gezondheid van het hele oog. “Een optometrist kijkt dus verder dan alleen scherpzien. Je kunt zonder verwijzing van de huisarts een afspraak maken met de optometrist. Is doorverwijzing naar een oogarts nodig, dan loopt dat via de huisarts”, legt Arianne uit. “Andersom, als een opticien bij een klant iets ziet, wat hij niet vertrouwt, kan de optometrist gemakkelijk even meekijken.” Arianne  vertelt dat het team, naast optometristen, bestaat uit opticiens, opticiens in opleiding en optiekadviseurs. Iedereen is of wordt professioneel opgeleid.”

De nieuwste technieken
Naast de investeringen in mensen, investeert Henno Cysouw ook in nieuwe technieken. Onlangs is de tweede OCT aangeschaft. Daarmee kan een CT-scan van het oog worden gemaakt. Nieuw is ook de DNeye Scanner van Rodenstock. Arianne is enthousiast. “Met deze zeer precieze 3D-oogmeting kunnen we de ogen nog nauwkeuriger meten. Daarmee kunnen we heel individueel glasadvies geven. Dat is bijvoorbeeld handig voor mensen die ’s avonds tijdens het autorijden veel schittering ervaren. We kunnen de glazen zo persoonlijk mogelijk maken, waardoor de hinder sterk wordt verminderd.”

Veiligheidsbrillen en computerbrillen
Behalve kwalitatieve oogzorg is Henno Cysouw sterk in het leveren van op maat gemaakte veiligheidsbrillen en computerbrillen. Arianne benadrukt hoe belangrijk computerbrillen zijn. “Wie heel de dag achter de computer zit, laat zijn ogen als het ware iedere dag een marathon lopen. De ogen zijn steeds aangespannen. Soms passen mensen hun houding aan, wat kan leiden tot rugklachten of hoofdpijn. Een computerbil kan een oplossing zijn bij deze klachten. Werkgevers zijn vanuit de Arbo-wetgeving verplicht zo’n bril aan te bieden.”

Fraaie collectie monturen en zonnebrillen
Henno Cysouw Optiek staat verder bekend om de fraaie collectie monturen en modieuze zonnebrillen. “Ook hier gaan we voor kwaliteit. We merken dat een montuur emotie is. We laten ons dan ook voornamelijk leiden door ons gevoel als we monturen inkopen en we vertellen erover aan de collega’s. We nemen hen mee in onze keuzes, zodat zij op hun beurt onze klanten daarin mee kunnen nemen. Wat betreft zonnebrillen, natuurlijk worden deze steeds modieuzer, maar ze hebben wel degelijk een belangrijke, beschermende rol. We hebben een ruime collectie, geven goed, persoonlijk advies en onze nazorg is top. Daarmee onderscheiden we ons, al dertig jaar lang.”

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement