Auto van de week

Kia Niro 1.6 GDi Hybrid DynamicLine

2017
pk (KW)
Automaat
54459 km
Hybride benzine
SUV

€ 21945,-

Bekijk deze auto op www.autozeeland.nl
chevron

Sterk in het ontwikkelen van specials

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

Sterk in het ontwikkelen van specials

“De naam Boost zegt het al. Doordat we multidisciplinair werken, kunnen we een boost geven aan ideeën. Onze kracht is dat we onze kennis van werktuigbouw, ontwerpen en automatisering combineren. We ontwerpen machines en industriële producten, en maken dingen die nog nooit eerder zijn gemaakt.”

Jamie Lemson vertelt over het Boost Ontwerp in Goes. Het bedrijf dat hij vijf jaar geleden startte met drie klasgenoten: Niels Koster, Matthijs de Jonge en Jan van Bale. “Onze opleiding bracht ons samen. We volgden alle vier de HZ-opleiding Engineering, Design & Innovation. Daarin werd traditionele werktuigbouw gecombineerd met mechatronica en industrieel ontwerp. Deze opleiding was zo moeilijk, dat we elkaars kwaliteiten nodig hadden om verder te komen. Eenmaal geslaagd besloten we hetzelfde in de praktijk te brengen. Na een week vakantie startten we Boost Ontwerp, waarin we opnieuw onze krachten bundelden.”

Flink acquireren
Het eerste jaar was best zwaar, herinnert Jamie zich. “We kregen wat kleine opdrachten via onze stagebedrijven, maar in deze branche gaat het echt om vertrouwen en een portfolio. Het eerste jaar hadden allemaal nog een weekendbaan ernaast. We deden ook flink wat aan acquisitie. Gaandeweg werden de opdrachten groter en wonnen we aan vertrouwen.”

Sterk in machine-ontwerp en industriële productontwikkeling
Inmiddels is Boost gespecialiseerd in machine-ontwerp en industriële productontwikkeling. “Mooie voorbeelden van machines, waaraan we nu werken, zijn een mokken-bedrukmachine en een betonpaalsnijmachine. Kenmerkend voor deze projecten is dat ze nog niet bestaan. Dat is onze kracht: wij kunnen dingen ontwikkeld en werkend krijgen, die nog nooit zijn gedaan. We ontwikkelen met andere woorden echte specials. Wat betreft productontwikkeling ben ik trots op de StreetPlug; die ziet er vet uit en werkt goed. Deze ondergrondse oplaadvoorziening is weliswaar niet ons idee, maar we hebben het wel volledig technisch uitgewerkt.”

Van tekenen naar bouwen
Voor de komende vijf jaar voorziet Jamie weinig veranderingen. Op korte termijn staat de werving van nieuwe engineers en tekenaars op het programma. Verder zal de focus wat meer op bouwen komen te liggen. “Wat betreft ons werk zullen we hoofdzakelijk dezelfde dingen blijven doen. Wel hebben we nu een eigen werkplaats, dus naast tekenen, zullen we in de toekomst ook zelf gaan bouwen.”

www.boostontwerp.nl

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement