Arbeidsmarkt

ZeeuwseVacaturebank.nl trapt groot forensen-onderzoek af

Vacatures en carrièrekansen in Zeeland

Het doel van dit onderzoek is om meer te weten te komen over de overwegingen van forensen én om ze wijzen op de vele carrièrekansen in Zeeland. 

Volgens ZB Planbureau reizen dagelijks 41.900 Zeeuwen de provincie uit om buiten Zeeland te gaan werken. Maar waarom? Want er zijn volop vacatures in Zeeland. Om meer te weten te komen over de overwegingen van deze personen, trapte ZeeuwseVacaturebank.nl vandaag een speciale campagne af, de Zeeuwse Forensen Enquête. Op Zeeuwse treinstation en bij benzinepompen aan de A58 deelde een promotieteam Zeeuwse knop drop uit. Daarop staat informatie en het verzoek om een korte enquête in te vullen via www.ZeeuwseVacaturebank.nl/forens.

Vacatures en carrièrekansen

‘Wij willen graag meer te weten komen over wat deze mensen beweegt om per dag zoveel tijd te besteden aan reizen naar hun werk. Tijd die ze dus niet aan het gezin of andere dingen kunnen besteden’, zegt Jim Goedhart van ZeeuwseVacaturebank.nl. ‘Daarvan kunnen we leren om daar waar mogelijk oplossingen te bedenken. Niet elke baan zal ook in Zeeland te vinden zijn, maar er zijn in Zeeland echt enorm veel vacatures en carrièrekansen. Meer dan veel mensen denken. Naast informatie verzamelen is het doel dus ook om mensen te laten zien dat er volop vacatures zijn in Zeeland. Als we nou van die ruim 40.000 mensen maar een klein percentage kunnen overhalen om toch in Zeeland te komen werken? Dan is dat een enorme winst voor Zeeland. We roepen dus alle forensen op om de korte online enquête in te vullen.’

Cadeaubonnen en festivalkaarten

De aktie is niet alleen in het belang van Zeeland. Mensen die de enquête invullen maken ook kans op gave bedankjes. Zo zijn er cadeaubonnen, dinerbonnen, kaarten voor Concert at Sea, Film by the Sea en voor Zeeland Nazomerfestival te verdienen.

ZeeuwseVacaturebank.nl is een van de initiatieven van netwerk De Zeeuwse Connectie. Deze Zeeuwse vacaturebank is nog geen jaar live, maar nu al een groot succes. Meer dan 800 Zeeuwse werkgevers doen mee. Ze plaatsen hier hun vacatures, opdrachten en stageplaatsen. De site wordt zeer goed bezocht door werkzoekenden van binnen en buiten Zeeland. Dat is goed voor de arbeidsmobiliteit in Zeeland zelf. Daarnaast zorgt het aantoonbaar voor een toename in het aantal mensen dat naar Zeeland trekt om er te wonen en werken.

Tags

Related Articles

Geef een reactie