Vers van de pers

De beste notenbar van Nederland zit in Goes

De beste notenbar van Nederland zit in Goes

Floor 2.0 Goes is Nederlands Beste Foodspecialist Noten & Chocolade. Deze winkel is helemaal van nu. De winkel straalt klasse uit door hoogte, het veelvuldig gebruik van zwart/antraciet en grote product blow-ups. 

Lees meer...
100.000e bezoeker SVRZ locatie Hof Rietzanger

100.000e bezoeker SVRZ locatie Hof Rietzanger

Afgelopen week ontving SVRZ locatie Hof van Rietzanger in Heinkenszand de 100.000e bezoeker. Dit is mede mogelijk gemaakt door het bezoekregistratiesysteem dat beschikbaar werd gesteld door LMG uit Goes.

Lees meer...
Internationale studenten waardevol voor Zeeuwse arbeidsmarkt

Internationale studenten waardevol voor Zeeuwse arbeidsmarkt

Steeds meer bedrijven zien de meerwaarde van stageplaatsen voor internationale studenten. Medisol, verkoper van AED’s, werkt al zeven jaar met internationale studenten, van Oeganda tot Roemenië. En die nieuwe en dynamische energie die zij met zich meebrengen is goed voor de Zeeuwse arbeidsmarkt, vertelt Bernard Hollaers. Je leest er alles over in de nieuwsbrief van het aanvalsteam arbeidsmarkt.

Lees meer...

Agenda
bekijk alles

Typhoon gaat met Zeeuwen in gesprek over diversiteit

Typhoon gaat met Zeeuwen in gesprek over diversiteit

Typhoon gaat met Zeeuwen in gesprek over diversiteit, een inclusieve samenleving en Black Lives Matter. Onderwerpen waarover taboes en ongemakken heersen.

Lees meer...
Themabijeenkomst Krapte Technisch Personeel

Themabijeenkomst Krapte Technisch Personeel

Donderdagmiddag 17 juni organiseert HR Netwerk Zeeland een Themabijeenkomst om gezamenlijk stil te staan bij oplossingen voor de krapte aan technisch personeel op de Zeeuwse arbeidsmarkt. Werk je bij een technsiche Zeeuwse werkgever, of wil je meedenken over oplossingen? Meld je dan aan!

Lees meer...

Ben Steffen wint Yara Challenge 2021 met opruimspel

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

Afval opruimen, maak er een wedstrijdje van. Dat is volgens kunstmestfabrikant Yara dé oplossing om ervoor te zorgen dat het fabrieksterrein binnen een jaar het schoonste fabrieksterrein is van Zeeland. Yara had een wedstrijd uitgeschreven in samenwerking met innovatieplatform Dockwize voor bedrijven en particulieren om oplossingen te bedenken voor een aantal problemen. De winnaar met het beste idee voor het afvalprobleem is Ben Steffen uit Tholen.

"Het concept is simpel", begint Steffen. "De medewerker begint aan een normale werkdag en zodra die zwerfafval ziet zoals bijvoorbeeld een pallet of wielband dan is het de bedoeling dat die het zelf opruimt. Hiermee kunnen punten worden verzameld. Medewerkers zien van elkaar hoeveel punten ze hebben waardoor er een onderlinge strijd ontstaat. Degene die aan het einde van een ronde, die ongeveer twee maanden duurt, de meeste punten heeft, die wint een prijs in de vorm van een bedrijfsuitje."

Melden via een speciale app

Op het terrein ligt soms ook afval dat lastig is om mee te nemen, blokken beton bijvoorbeeld. Dit afval kan worden gemeld via een app, daarin kunnen medewerkers ook schades melden. "De medewerker maakt een foto en upload deze in de app. Het personeel van de afdeling housekeeping, die het terrein sowieso probeert schoon te houden, krijgt dan een melding met daarin de locatie van het afval of schade. Dan wordt het later die dag verholpen", zegt Steffen.

In totaal zullen er een aantal rondes worden gespeeld, maar het is niet de bedoeling dat medewerkers eindeloos worden beloond voor hun goede gedrag. "We hopen dat het opruimen van het terrein uiteindelijk als een gewoonte in de werkdag sluipt. Dit zullen we zodra het spel helemaal is afgelopen stimuleren met posters en berichten op social media zodat de medewerkers hier dagelijks aan worden herinnerd", aldus Steffen.

Het opruimspel van Ben Steffen is een van de winnaars van de Yara Challenge 2021. Een wedstrijd waarbij kunstmestfabriek Yara in Sluiskil knappe koppen in de omgeving vraagt om oplossingen te bedenken voor het bedrijf. De winnaars zijn vandaag bekendgemaakt.

Bron: www.omroepzeeland.nl

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
Zeeland Zakelijk is een onderdeel van LMG strategie + creatie