Blog

Wat doet rokjesdag met je stress?

Dinsdag 28 maart, de eerste rokjesdag van 2017. De term rokjesdag bestaat al geruime tijd, maar is in Nederland bekend geworden door Martin Bril, die ten onrechte doorgaat voor de bedenker van de term. Hij maakte het woord populair door het in 1996 in een column in Het Parool te gebruiken. Bril was gefascineerd door het gegeven dat vrouwen opeens en masse op straat verschijnen met blote benen en een rok.

Of rokjesdag je stress bezorgt hangt ervan af of je toeschouwer of deelnemer bent. Als toeschouwer kan je van al die rokjes een goed gevoel krijgen, als deelnemer kan je volop stress krijgen om je benen te verblijden met de eerste zonnestralen en welk rokje je moet dragen.

Na maandenlang te zijn opgestaan in het donker, gloort er nu weer licht aan de horizon, van s’ ochtends vroeg tot halverwege de avond. Al dat daglicht heeft een behoorlijk effect op ons brein. Zonlicht is namelijk, mits je verstandig zont, hartstikke goed voor je.
• De zon helpt ons humeur te verbeteren. De zon stimuleert de aanmaak van endorfine, het meest bekende gelukshormoon. Endorfine geeft je een fantastisch gevoel, je voelt minder stress en pijn en bovendien heb je ook minder honger.
• De zon is ook goed tegen slapeloosheid, zonlicht overdag verhoogt de productie van melatonine ’s nachts.
• De zon helpt ook bij het verliezen van gewicht door de productie van leptine te stimuleren, leptine is een hormoon dat aangeeft wanneer je vol zit. Dat gevoel laat in de winter langer op zich wachten, waardoor we meer eten.
• De zon stimuleert ook de aanmaak van vitamine D, deze zorgt voor een sterker immuunsysteem, waardoor je minder vatbaar bent voor virussen en bacteriën.

Rokjesdag, een dag met veel zon, kan dus zorgen voor een afname van je stressniveau. Wil je op een grondige en effectieve manier van je stress af? Neem dan contact op met Ruud Verschoor van BurnoutTeam.

BurnoutTeam

BurnoutTeam
Industrieweg 1A
4382 NA Vlissingen
06-54255273
Ruud@BurnoutTeam.nl
BurnoutTeam.nl

BurnoutTeam heeft coaches op diverse plaatsen in Nederland en België
rokjesdaggroot
Tags

Related Articles

Geef een reactie