Auto van de week

Kia Niro 1.6 GDi Hybrid DynamicLine

2017
pk (KW)
Automaat
54459 km
Hybride benzine
SUV

€ 21945,-

Bekijk deze auto op www.autozeeland.nl
chevron

Campus YourSurprise is ontmoetingsplek voor Oekraïners

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

Soms vallen een aantal zaken op een goede manier samen. Dat geldt ook voor de samenwerking tussen YourSurprise en Andriy Derzhavets van Phone Repair Zeeland in Zierikzee. Andriy, die in 2004 vanuit Oekraïne naar Zierikzee kwam, liep stage en werkte hij bij YourSurprise alvorens zijn eigen bedrijf te starten. De toestroom van Oekraïense vluchtelingen bracht hen weer samen. Begin april ontving YourSurpise in de eigen campus zo’n 70 vluchtelingen om elkaar te ontmoeten en te steunen in deze moeilijke tijd van oorlog. Deze middag krijgt een maandelijks vervolg.

Chris van der Wel, HR-medewerker bij YourSurprise, vertelt het prachtig te vinden om deel uit te maken van een bedrijf, dat de missie 'Spread a little happiness' heeft. “Als grote werkgever kregen wij al via diverse particuliere opvanglocaties contact met vluchtelingen. Een groot deel van hen was op zoek naar een nuttige dagbesteding. Gelijktijdig hadden we ook contact met Andriy. Nog voor de komst van de eerste vluchtelingen naar Schouwen-Duiveland had hij zich bij de gemeente gemeld als contactpersoon voor deze groep vluchtelingen.”

Vluchtelingen in particuliere opvang
Naast zijn werk als ondernemer is Andriy ook voorzitter van de stichting Kantje la Vantje. Deze stichting zamelt normaal gezien geld in voor het Jeugd Sport Fond, maar maakt zich nu hard voor Oekraïense mensen. Andriy vertelt dat hij samen met Jeffrey Speelman, manager van Hilton Kiev, contact zocht met de gemeente. “Hoewel er nog geen vluchtelingen waren, wisten we dat die stroom snel op gang zou komen. Daarover zijn we in gesprek gegaan. Inmiddels hebben we iedere twee weken overleg en daarbij sluiten ook maatschappelijke organisaties aan, bijvoorbeeld uit de zorg, het onderwijs en de kerken. Schouwen-Duiveland telt nu ongeveer 150 geregistreerde vluchtelingen, maar wij denken dat het werkelijke aantal uitkomt op ruim 200. En al die mensen worden particulier opgevangen.”

Ontmoeten, rondijken en eventueel aan het werk
Andriy en de vluchtelingen hebben een gezamenlijke WhatsApp groep waarin alles wordt gedeeld. Dat gaat om nuttige informatie, tips en adviezen, maar ook om het vinden van sociale contacten. Om aan dat laatste verder inhoud te geven, besloot YourSurprise de eigen campus te openen voor een samenkomst van Oekraïense vluchtelingen op Schouwen-Duiveland. “We hebben de mensen vooral de gelegenheid geboden elkaar te ontmoeten, maar wie interesse had kon deelnemen aan een rondleiding. We hebben niet actief geworven, maar wel duidelijk gemaakt dat wij werk hebben waar je relatief eenvoudig kunt instromen. Bovendien hebben we collega’s die Oekraïens dan wel Russisch spreken, zodat iedereen goed ingewerkt kan worden. Het is erg leuk dat we op deze manier al ongeveer 15 mensen een baan hebben kunnen aanbieden. Het mes snijdt aan twee kanten: het is rond Moeder- en Vaderdag altijd extra druk en sowieso zijn we een groeiend bedrijf. We kunnen nieuwe instroom goed gebruiken. Sommige vluchtelingen op hun beurt hebben behoefte aan structuur, een daginvulling en (leef)geld. Daar ontmoeten we elkaar.”

Maandelijks vervolg
Zowel Andriy als Chris zijn zo enthousiast over de eerste bijeenkomst dat er een maandelijks vervolg komt voor de Oekraïens vluchtelingen op Schouwen-Duiveland. Andriy: “Veel vluchtelingen zoeken werk. Of het nu bij YourSurprise is of in de horeca of schoonmaak.” Chris: “Onze ervaring is dat dit veelal leuke, lieve, welwillende mensen zijn. We hebben werk genoeg en kunnen ze goed begeleiden. Interesse? Vraag dan eens naar de mogelijkheden.”

Meer informatie:
www.yoursurprise.nl
www.phonerepairzeeland.nl
www.kantjelavantje.nl 

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement