Sprinkhanen, meelwormen, rupsen, termieten: Edwin Vinke is niet snel onder de indruk. Hij proeft álles. Natuurlijk begrijpt hij de weerstand die sommige mensen voelen bij deze insecten. Anderzijds, hij ziet hij ook in de zee genoeg beestjes, waar veel mensen met argusogen naar kijken. “Kijk eens goed naar een garnaal; die ziet er toch eigenlijk ook uit als sprinkhaan? Daar hebben de meeste mensen geen moeite mee. Het wordt al anders als we schelpjes serveren, zoals palourdes, kokkels of witte venusschelpen. En wat mij betreft: niets is zo lekker als een levende scheermes.”
Volop inspiratie
De gedwongen horeca sluiting is voor Edwin een soort ‘blessing in disguise’. Hij benut deze maanden om her en der nieuwe inspiratie op te doen. “Momenteel hebben we afhaal- en bezorgmenu’s, maar ik beloof je, zodra we weer open mogen, knallen we met een compleet nieuw en bijzonder menu. We gebruiken deze coronaperiode om er straks tien keer sterker uit te komen.”