Columns

Column: Droom of werkelijkheid?

Herkent u dat? Tientallen en soms honderden reacties op een personeelsadvertentie. Hoe pakt u dat aan?

U heeft natuurlijk een aantal criteria gesteld en u gaat met de eerste brieven/e-mails met frisse moed aan de slag. Maar na een stuk of 40 brieven ziet u de hele stapel die er nog ligt. Blijft u zich houden aan de criteria of gaat u zoals de meesten een grove selectie maken op basis van reisafstand, leeftijd etc.

Caroline
Caroline van Cranenburgh (Viavox)

De kans is dan groot dat de juiste kandidaat afvalt. U bent uren bezig met de selectie en dan moet u nog een aantal kandidaten uitnodigen. U heeft keurige brieven ontvangen, maar wie is de persoon achter de brief? Dan maar hopen dat er iemand bij zit die aan uw verwachtingen en eisen voldoet en dat die persoon ook nog eens in uw team past.

Heeft u er wel eens bij stil gestaan dat er bedrijven zijn die gespecialiseerd zijn in het werven en selecteren van de juiste kandidaat? Heeft u wel eens uitgerekend hoeveel uren u kwijt bent met werving en de selectie? En dan heb ik het nog niet eens over het ‘afschrijven’ van de kandidaten die het niet geworden zijn.

Hoe makkelijk zou het voor u zijn als u uw vacature, vast of tijdelijk, kan uitbesteden en u krijgt van drie professionele kandidaten een video cv. U heeft meteen een eerste indruk of de kandidaat binnen uw team past en of er een klik is. Wat zou dat veel tijd schelen en dus ook geld!

Droom of werkelijkheid? Voor professionele secretariële en administratieve krachten is dit nu mogelijk middels de ViaVideoCv van Viavox uit Middelburg.

 

Tags

Related Articles

Geef een reactie