Columns

Column: “I trust actions”

Aan het einde van elke dag, wanneer volgens NCRV’s ‘Man bijt hond’ Nederland zich naar huis spoed, surf ik langs alle social media kanalen. Soms verveeld, soms met belangstelling wanneer ik weet dat er iets is gepost wat ik belangrijk vind. Soms ook met nieuwsgierigheid naar wat anderen, elke dag weer boeit om te delen en te liken.

JWWwoorden

Zo kwam ik ook bovenstaande banner tegen: ‘I don’t trust words. I trust actions.’ of zoals men in Rotterdam pleegt te zeggen: ‘Geen woorden maar daden’ of zoals ik onderweg vaak hoor: ‘Niet lullen maar poetsen’

I don’t trust words. I trust actions.

Ik vind dit mooier, chiquer en wie heeft er niet meer geloof bij het zien van daadwerkelijk resultaten dan bij het aanhoren van mooie woorden. De één kan het nog mooier vertellen dan de ander. Er is een complete nieuwe beroepsgroep rondom ons heen ontstaan om ons zo goed mogelijk ons verhaal te laten doen. Om zo goed mogelijk gebruik te kunnen maken van alle moderne media-instrumenten die beschikbaar zijn.

Bij het zien van bovenstaande banner gaan mijn gedachten als vanzelf naar mijn eigen ervaringen. Hoe vaak heb ik zelf niet, misschien wel onnodig en misschien wel teveel, woorden gebruikt in pogingen anderen te overtuigen? Hoe vaak heb ik niet moeten luisteren naar wat ik zelf herkende als smoezen, dikdoenerij, fantasie, status, gebral en ook onkunde? Hoe vaak ben jij en ben ik teleurgesteld in het volkomen ontbreken van daden?

Het gaat niet om mij, maar om de ander

Ook ik schiet hier dagelijks in tekort. Maar wat is het dan fijn dat we deze week vrijuit kunnen oefenen. Acht dagen Driekleur Challenger Zeeland om met elkaar te oefenen en te ervaren wat netwerken nu echt is. Heb niet de verwachting dat je met orders naar huis gaat. Ga wel de verplichting met jezelf aan dat je jouw omzetpotentie hebt uitgebreid. Dat gaat niet met mooie woorden over jezelf maar begint met het l;aten ervaren van werkelijke interesse in de ander.

Ik wens jullie de komende dagen nog heel veel plezier op het Stoffels Bleijenberg VIP Topdeck.

Tags

Related Articles

Geef een reactie