Columns

“Driekleur Challenger Zeeland is een week lang ontmoeten”

Het werd mij enkele weken geleden al gezegd. 26 juni schenken we aandacht aan Driekleur Challenger Zeeland. We rekenen weer op je bijdrage. En vanmorgen 25 juni heb ik nog niets op papier. Ik heb vanmorgen mijn e-ticket voor zaterdag geactiveerd. Ik kan het me nog steeds niet voorstellen. Is het nu al weer zover? Lijkt wel of er minder aandacht is. Op Facebook kwamen wel de nodige berichten voorbij. Ik denk dat het aan mij ligt. Mijn gedachten waren de afgelopen weken nog niet toe aan een ontspannen tennisweek. Bij het ontmoeten van ondernemers. Ik had even mijn buik vol van het woord ondernemer. Niet zozeer mijn buik vol van de ondernemer in het algemeen maar meer van de zichzelf op de schouder kloppende en over zichzelf orakelende ondernemer. En ook die kom je in de praktijk wel eens tegen. Ook op Driekleur Challenger Zeeland.

Echt ontmoeten is inhoud geven aan de relatie

Vorig jaar rond deze tijd schreef ik over de meerwaarde van elkaar ontmoetende ondernemers. Helaas heb ik ook dit jaar te vaak moeten terugzien op wel ontmoeten, maar zelden op unieke samenwerkingen op product-, diensten- of ondernemingsniveau. Dat kan anders en dat moet vandaag de dag anders.

Dat het anders kan bewees Driekleur Challenger Zeeland toernooidirecteur Sander van Buren. Hij pleegde niet een beleefdheidstelefoontje nadat ik de afgelopen maand veel ellende moest meemaken. Hij was niet vergeten wat wij de afgelopen jaren samen voor elkaar hadden gebokst. Het was bij hem niet: ‘geen geld, geen sponsor en dus kan ik je niet gebruiken’. Het was bij hem: ‘Kom lekker netwerken!’ Met deze houding weet hij mensen (niet alleen ondernemers) aan zich te binden. Daar geeft hij inhoud aan onze droom van 2010: Een plaats en een moment waar ondernemers samen komen, elkaar helpen en met topsport als stimulans, meer uit zichzelf en anderen halen.

Driekleur Challenger Zeeland: ‘Place to be’

Waar Driekleur Challenger Zeeland in de eerste plaats een sportief treffen is tussen sport(st)ers is het ook zo langzamerhand –zoals zoveel succesvolle sportevenementen- een plaats geworden waar je als ondernemer in Zeeland bij moet zijn. Driekleur Challenger Zeeland ‘the place to be’ in de eerste week van juli. Zeker nu de economie weer aantrekt. Althans, dat doet de PZC mij vandaag op pagina 8, met een verhaal over onze premier, geloven. Er is een voorzichtig herstel en helaas klinkt ook in dit artikel weer de gemakzucht, dat alles wel weer goed komt, door.

Genieten van echt contact!

Automatisch alles goed komen? Ik kan je verzekeren dat een automatisch herstel in deze tijd onmogelijk is. Ik denk dat Sander van Buren en met hem de mensen die verantwoordelijk zijn voor de organisatie de afgelopen jaren hebben ervaren dat niets automatisch wordt opgelost. Daar is inzet, creativiteit, ondernemersgeest en doorzettingsvermogen voor nodig. Zeker in deze tijd waarin trends en ontwikkelingen elkaar in een steeds sneller tempo opvolgen. In al die steeds sneller gaande veranderingen moet jij, ondernemer, beslissingen nemen. Beslissingen die direct invloed hebben op je voorbestaan. Kan jij alle ontwikkelingen bijhouden? Je strategie er op aanpassen? Je personeel er op voorbereiden? Je klanten anders gaan benaderen? Natuurlijk, we gaan een biertje drinken. We gaan genieten van, voor Zeeuwse begrippen, Topsport. Maar, misschien kunnen we als ondernemers elkaar wel echt helpen?

JanWillemNB: Jan-Willem Wisse adviseert, begeleidt en traint ondernemingen, teams en personen naar een succesvolle toekomst. Hij mag zich specialist noemen op het gebied van veranderingen binnen commerciële ondernemingen. Menig gerenommeerde onderneming doet vandaag de dag een beroep op hem om een positieve verandering binnen ondernemingen tot stand te brengen. Zijn uitgangspunt is dat alleen met de juiste attitude van zowel leidinggevenden als medewerkers een succesvolle futureproof onderneming kan worden gewaarborgd. Leer hoe je je klanten en medewerkers kunt delighten. Met de juiste attitude behoud je de focus, neem je de verantwoordelijkheid, creëer je een lerende organisatie waar innovaties vanzelfsprekend zijn. Kortom, dan maak je het onderscheid. Dan ben je futureproof.

Tags

Related Articles

Geef een reactie