Columns

Gebruikmaken van een zakelijke Facebookpagina?

Zoals de meesten onder ons wel weten, heb je Facebookaccounts voor zowel zakelijk als privé gebruik. Veel ondernemers gebruiken een privé profiel voor bedrijfsmatige activiteiten. Dit is officieel niet toegestaan op Facebook. Je loopt dan het risico om geblokkeerd te worden. De kans dat deze blokkade niet wordt opgeheven is steeds groter. Dus loop geen risico omdat er meestal al veel tijd is ingestoken.

Het verschil tussen een bedrijfs- of zakelijke pagina en een persoonlijke Facebookpagina is goed te herkennen. Een zakelijke pagina herken je aan de ‘Vind ik Leuk’ knop.
EE zakelijk FB1

Bij een persoonlijke Facebookpagina kun je iemand anders als ‘Vriend toevoegen’ door een vriendschapsverzoek te sturen. EE zakelijk FB2

Kortom: Een zakelijke pagina heeft likes (ook wel fans genoemd) en een persoonlijk account heeft vrienden.

Met een privé profiel kun je gemakkelijk in contact met andere mensen komen en jouw privacy beheren (zie de columns ‘De waarde van (privacy) instellingen’ en ‘Voor iedereen of juist niet zichtbaar?’). Bij een zakelijke pagina heb je een pagina die volledig openbaar is, toegang tot statistieken en een mogelijkheid waarmee je advertenties kunt maken. Een bedrijfspagina kun je aan je privé profiel toevoegen. Je hebt dus geen aparte inloggegevens nodig. En mensen kunnen niet zien dat jij, als persoon, achter een zakelijke pagina zit. Dat gaat dus ook op voor het personeel wat de pagina beheert en/of mede beheert.

EE zakelijk FB3Voor het maken van een zakelijke pagina, nadat je eerst een persoonlijk account hebt aangemaakt, ga je naar Pagina maken of https://www.facebook.com/pages/create/?ref_type=bookmark

EE zakelijk FB4

Dan kies je voor je bedrijf de categorie die het beste aansluit en van toepassing is op de bedrijfsactiviteiten. In de ‘voorwaarden en beleidsregels van Facebook’ staan alle zaken die van belang zijn om ook met een zakelijke pagina te beginnen. Ernst Jan zal een volgende keer dieper ingaan over het ‘waarom’ op Facebook met jouw bedrijf. Tevens komen we ook nog terug op de mogelijkheden van adverteren en de waarde van de statistieken. Belangrijke onderdelen voor een goede strategie achter een bedrijfspagina op Facebook.

EricEEric Eversdijk wil zijn passie voor én over Social Media graag op u overbrengen. “Het is veel meer dan alleen een mediakanaal. Door eigen ervaringen heb ik dat wel ingezien. Zelf werk ik graag visueel en hou van het goede leven.”

.

Tags

Related Articles

Geef een reactie