ColumnsNetwerken

Netwerken…

Het zit er weer op, Contacta 2017. Heb jij een goede beurs gehad? Ik wel. Met velen van jullie heb ik weer even kunnen bijpraten en daarnaast kom je altijd weer interessante ‘nieuwe’ mensen en ontwikkelingen tegen. Eigenlijk precies wat je van een netwerkbeurs mag verwachten.

Zo ontving ik in aanloop naar de Contacta een uitnodiging van Marscha de Booij om tijdens de netwerkbeurs deel te nemen aan ‘Het Netwerkkleed’. Netwerken, ik ben er niet vies van. Toch heb ik altijd een soort van aversie tegen het ‘verplicht netwerken’ in de vorm van spelletjes. Maar goed, het was niet de eerste keer dat Marscha me uitnodigde en ik vond dat ik er maar eens de tijd voor moest nemen. En natuurlijk was ik stiekem ook wel benieuwd wat ‘dat kleed’ nu precies inhoudt.

Dan zullen nu wel de standaard netwerkpraatjes volgen toch?

Donderdagmiddag was het zo ver. Als laatste van het gezelschap -iets te laat geloof ik zelfs, sorry nog daarvoor- schoof ik aan in het Zeeuws-Vlaams Paviljoen. De tafel was goed gedekt, uiteraard met behulp van het kleed. Naast Marscha voor mij allemaal nieuwe, onbekende gezichten. Leuk! Dan zullen nu wel de standaard netwerkpraatjes volgen toch?

Wat schetst mijn verbazing. Na een kort voorstelrondje (2 à 3 zinnen, zolang je maar genoeg komma’s gebruikt, toch Ron?) stroomden binnen no-time al leuke ideeën binnen voor de ontwikkelingen waar ik momenteel zelf druk mee bezig ben. Op een hele ontspannen manier werden verrassend effectieve gesprekken gevoerd. Het kleed fungeerde als prima ijsbreker om al snel meer verdieping in de gesprekken aan te brengen. Zelfs ‘geheimpjes’ werden er gedeeld door mensen die ik niet eerder ontmoet had.

Mocht je nog op zoek zijn naar een ludieke manier om te netwerken, denk dan eens aan Marscha. Zij is altijd mooi op tijd

– Menno Kole –

Tags

Related Articles

Geef een reactie