Columns

Het (ont)moeten van Social Media

De Zeeuwse ondernemer Eric Eversdijk en de Alphense marketeer Ernst Jan Bos nemen (beurtelings) een column in Zeeland Zakelijk voor hun rekening. Aan de hand van eigen ervaringen zullen zij o.a. tips op het gebied van Social Media uitwisselen.

De andere kant van Social Media

Tijdens de kennissessie De andere kant van Social Mediavan vorige week in Middelburg kwamen er een aantal zaken door de aanwezigen naar voren die ik wel herkende. Ernst Jan had het er in zijn column al over: ‘Social Media wordt helaas vaak gebruikt als zoveelste mediakanaal.’ Want er zijn al zoveel (of teveel?) mediakanalen waar je uit kunt kiezen. De meeste mensen, waaronder ikzelf, hebben moeten ondervinden wat het is én wat het doet. En dat ondervinden kost tijd, soms veel tijd. Dat kwam ook naar voren tijdens onze presentatie.

“Kies de mediakanalen waar je je prettig bij voelt, waardoor het géén moeten, maar ontmoeten wordt!”

Tijd is naast de eigen werkzaamheden vaak kostbaar. Vooral door de hoeveelheid data die er voorhanden zijn, zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Belangrijk is om helder te krijgen wat bij jou past. Hierdoor wordt het gebruik van de verschillende mediakanalen leuker. Je moet er voor waken dat het géén moeten wordt om met Social Media bezig te zijn. Kijk eens welke sociale mediakanalen er zijn en wat je er mee wilt. Wie wil je er mee bereiken, wat is de toevoegde waarde voor jezelf (als bedrijf) én voor een ander? Zoeken op bijvoorbeeld naam, bedrijf, product via Twitter, LinkedIn of Facebook zijn mogelijkheden om een helder en beter inzicht te krijgen. Tweetdeck en Hootsuite zijn goede programma’s die je kunnen helpen om tijd te besparen. Zelf vind ik het belangrijk om anderen te ontmoeten via de sociale platformen om zo mijn wereld te verbreden. Nieuwe contacten leggen en mijn kennis vergroten. Met die gedachte in mijn achterhoofd ben ik met Social Media begonnen… anderen (weer) ontmoeten. En het vergt soms veel tijd. Maak daarom gebruik van de mogelijkheden die er zijn om Social Media effectiever in te zetten. Kies die mediakanalen waar je je prettig bij voelt waardoor het géén moeten maar ontmoeten wordt!

EricE150x150Eric Eversdijk wil zijn passie voor én over Social Media graag op u overbrengen. “Het is veel meer dan alleen een mediakanaal. Door eigen ervaringen heb ik dat wel ingezien. Zelf werk ik graag visueel en hou van het goede leven.”

Tags

Related Articles

Geef een reactie