Columns

Het ontstaan van een samenwerking

De Zeeuwse ondernemer Eric Eversdijk en de Alphense marketeer Ernst Jan Bos nemen vanaf deze week (beurtelings) een nieuwe column in Zeeland Zakelijk voor hun rekening. Aan de hand van eigen ervaringen zullen zij o.a. tips op het gebied van Social Media uitwisselen.

De kracht van Social Media

Een aantal jaren geleden was ik zelf nog niet overtuigd van de werking en kracht van Sociale Media. Zoals waarschijnlijk vele mensen was ik er een beetje huiverig voor. Vooral door het onbekende en wat nu precies het nut van Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram en andere sociale platformen was cq. is. Vrienden waren er al mee begonnen waardoor er bij mij interesse of eigenlijk meer nieuwsgierigheid kwam (naar het onbekende).

“Gaandeweg hebben we elkaar verschillende keren ontmoet onder het genot van koffie en Zeeuwse bolussen”

Van tweet tot ‘in real life’

Na wat onderzoek via Google gedaan te hebben, heb ik als eerste een Twitter account aangemaakt. Door het volgen van mensen, en vooral het terugvolgen door anderen, ontstond er interactie. Dat maakte het voor mij een stuk interessanter en leuker om het te blijven doen. Zo zijn Ernst Jan Bos en ik, Eric Eversdijk, met elkaar in contact gekomen. Een ‘tweet’ van hem sprak mij aan. Nadat ik hierop reageerde, ben ik hem gaan volgen. Vooral de(zelfde) interesses en zijn humorvolle en sociale antwoorden op berichten maakten het twitteren leuk. Vele ‘tweets’ en een goed gevoel verder hebben we elkaar in real life ontmoet. De klik die we al via Twitter hadden, bleek ook in de praktijk er te zijn. Gaandeweg hebben we elkaar nog verschillende keren onder het genot van koffie en meegebrachte Zeeuwse bolussen ontmoet. Hiermee is de basis, met én door Social Media, voor een samenwerking tussen ons gelegd. In onze columns willen wij o.a. graag de (on)mogelijkheden, de kracht en (on)macht van de Sociale Media, zoals wij die ondervinden, met jullie delen.

EricE150x150Eric Eversdijk wil zijn passie voor én over Social Media graag op u overbrengen. “Het is veel meer dan alleen een mediakanaal. Door eigen ervaringen heb ik dat wel ingezien. Zelf werk ik graag visueel en hou van het goede leven.”

Tags

Related Articles

Geef een reactie

Check Also

Close