Columns

Verlichting van (vele) berichten

Binnen alle sociale mediakanalen heb je de kans om je via de privacy-instellingen te ‘wapenen’ tegen zaken die je niet wilt. Zoals Ernst Jan in zijn vorige column al schreef, wordt één van de trends voor 2016 dat privacywetgeving meer Europees geregeld gaat worden. Hij heeft al een belangrijk onderdeel van Facebook besproken… “wie kan alles zien bij mij?”.

Waar ik zelf nog al eens tegenaan loop, is de hoeveelheid berichten op een dag. Het aantal trillingen, geluiden etc. die mijn smartphone (en dus ikzelf) op een dag via meldingen te verwerken krijg of kreeg was veel… zo ook van Facebook. In het begin kreeg ik van elk bericht of (“vind ik leuk”) reactie een specifieke e-mailmelding. Zo mis je natuurlijk niets maar draait de smartphone en e-mailbox overuren. Bij gezonde nieuwsgierigheid vind ik dat je er (te) veel tijd mee kwijt bent. Maar als je net met Facebook begint, weinig “vrienden” hebt of sporadisch kijkt, kan het zinvol zijn om de meldingen aan te laten staan. Deze meldingen kunnen dan een handige ‘attenderingsdienst’ zijn van wat er speelt en leeft onder vrienden en zakelijke relaties.

EE2016wk1.1Om de instellingen van meldingen via e-mail aan te passen, klik je bovenaan rechts van jouw Facebookpagina op Privacysnelkoppelingen. Onder Bekijk meer instellingen kun je nu (links van de kantlijn) klikken op Meldingen. Je krijgt nu een veld met verschillende keuzes. Kies nu voor E-mailadres.

EE2016wk1.2

Belangrijk hierbij is om jezelf af te vragen wat voor jou relevante informatie is of juist niet. Er zijn drie opties om specifieke e-mailmeldingen te ontvangen. Onder WAT JE ONTVANGT zie je deze mogelijkheden.

EE2016wk1.3

Bij Alle meldingen, behalve de mensen waarvoor je je hebt afgemeld en Belangrijke meldingen over jou of activiteiten die je hebt gemist, zie je alle meldingen die je hebt uitgeschakeld. Deze kun je ook weer inschakelen.

EE2016wk1.4

Als je dagelijks op Facebook actief bent, krijg je de meeste (belangrijke) zaken via de tijdlijn wel mee. Dan kun je bijvoorbeeld de optie Alleen meldingen over je account, beveiliging en privacy kiezen. Dan zal je merken dat het aantal trillingen en geluiden vanuit de smartphone afnemen. Ik begrijp dat deze laatste optie niet echt goed is om meer engagement onder vrienden en zakelijke relaties te krijgen. Schakel dan slechts enkele, niet relevante meldingen uit. Om zelf meer gerichte informatie te krijgen over onderwerpen én om gevonden te worden, is het gebruik van hashtags in berichten een pré. Hashtags zijn een sterk middel om op te vallen binnen de verschillende mediakanalen op Social Media…

EricE150x150Eric Eversdijk wil zijn passie voor én over Social Media graag op u overbrengen. “Het is veel meer dan alleen een mediakanaal. Door eigen ervaringen heb ik dat wel ingezien. Zelf werk ik graag visueel en hou van het goede leven.”

.

Tags

Related Articles

Geef een reactie