Columns

“Waarom geniet ik van mensen?”

Heb jij ze ook gezien?

Ik heb ze deze week weer allemaal gezien. Met auto’s glibberend over gladde wegen. Bang was ik weer, op die fatale klap linksachter. Een klap die mij makkelijk weer zou doen tollen, op de nu met sneeuw bedekte weg. Ik werd ingehaald. Haastige en ongeduldige automobilisten, ondanks waarschuwingen voor gladde wegen, eerst drukkend op mijn bumper dan vol gas er voorbij. Rode achterlichten verdwijnend in de dichte sneeuw. Even later zie ik ze: koffiedrinkend aan de statafel bij de benzinepomp, duidelijk aanwezig met de belevenis of fantasie van vannacht. Ook in de stad zag ik ze gaan, denkend aan mijn schooltijd, fietsers, slalommend, met 28 inches balancerend op een spekgladde, berijpte weg. Lopend vanaf stations, te laat door weigerende wissel- en seinstations, klok kijkend, bellend, excuserend voor het ongemak van sneeuw en openbaar vervoer. Unieke mensen op weg.

Heb jij ze ook ontmoet?

Op weg naar dagelijkse bezigheden. Op weg naar noodzakelijke arbeid. Op weg naar vervulling van de eigen motivatie. Het realiseren van een leven om te werken of het zoeken naar werk om te leven? Ik heb ze deze week ontmoet. Fantasie, creatie, nieuwe plannen als wens om met het werken bewuster het leven werkelijk te beleven. Ik heb ze deze week ontmoet. Deelnemers van trainingen maar geen zin om te leren. Maar ook deelnemers vol lef en gulzigheid naar kennis. Ik heb ze deze week ontmoet. Mensen die daadwerkelijk beter wilden worden. Mensen die de ontwikkelingen van deze tijd zien als ongekende kans voor iedereen. Ik heb ze deze week ontmoet mensen die deze week het roer hebben omgegooid.

Maken mensen jouw werk ook zo leuk?

Dat maakt mijn werk uniek. Elk moment, elk uur en iedere dag ontmoet ik unieke mensen. Unieke mensen met unieke karaktereigenschappen, unieke kansen en mogelijkheden. Elke dag ontmoet ik unieke mensen met unieke doelstellingen. Bij elke ontmoeting word ik op unieke wijze benaderd. Mensen hebben unieke argumenten voor pro en contra. Mensen hebben unieke argumenten voor de wijze waarop zij acteren. In de sneeuw, op het fiets- of zebrapad en op het werk. Ook in mijn training vraagt elke deelnemer om een unieke aanpak. Dat maakt mijn werk zo leuk.

JWWzk150x150NB: Jan-Willem Wisse adviseert, begeleidt en traint ondernemingen, teams en personen naar een succesvolle toekomst. Hij mag zich specialist noemen op het gebied van veranderingen binnen commerciële ondernemingen. Menig gerenommeerde onderneming doet vandaag de dag een beroep op hem om een positieve verandering binnen de onderneming tot stand te brengen. Zijn uitgangspunt is dat alleen met de juiste attitude van zowel leidinggevenden als medewerkers een succesvolle futureproof onderneming kan worden gewaarborgd. Leer hoe je je klanten en medewerkers kunt delighten. Met de juiste attitude behoud je de focus, neem je de verantwoordelijkheid, creëer je een lerende organisatie waar innovaties vanzelfsprekend zijn. Kortom, dan maak je het onderscheid. Dan ben je futureproof.

Tags

Related Articles

Geef een reactie