Columns

“Wat ons lukt, kunt u ook…”

De Zeeuwse ondernemer Eric Eversdijk en de Alphense marketeer Ernst Jan Bos nemen vanaf deze week (beurtelings) een nieuwe column in Zeeland Zakelijk voor hun rekening. Aan de hand van eigen ervaringen zullen zij o.a. tips op het gebied van Social Media uitwisselen.

Social Media is zo veel meer dan een mediakanaal

Eric begon vorige week zo mooi te vertellen hoe wij elkaar ontmoet hadden. Maar daar zit voor mij ook veel meer achter. Ik durf rustig te zeggen dat mijn netwerk nog nooit zo groot is geweest als nu. Mijn netwerk op de diverse sociale media kanalen is daarbij heel erg belangrijk. Voor mij heeft dat netwerk al een aantal keren zijn werk gedaan. Niet alleen hele fijne en mooie contacten, waarvan Eric er één is, maar ook mensen die mij helpen als ik een vraag heb. Maar misschien nog wel belangrijker, mensen die mij aan een opdracht hebben geholpen. Social Media wordt helaas vaak gebruikt als zoveelste mediakanaal. Terwijl ik uit eigen ervaring kan zeggen dat het zoveel meer is. Het is een zeer goede zoekmachine voor waardevolle contacten.

“Pak die kans om eens in contact te komen met die mensen…”

Even een voorbeeld. Wel eens gezocht op Twitter en/of LinkedIn naar medewerkers, directie of het bedrijfsaccount van uw grootste prospect? Het zoekvakje, veelal bovenin, biedt uitkomst. Zoek eens de bedrijfsnaam en u gaat ontdekken dat er meerdere personen van een bedrijf veelal op de Social Media kanalen zitten. Pak die kans eens om in contact te komen met die mensen of te achterhalen waarover zij praten of wat hun liefhebberijen zijn. Daar is veelal best wel wat uit te halen.

“Het vraagt soms even tijd en aandacht…”

Dus voordat u de volgende keer weer een post op één van de kanalen plaatst, zet dan ook eens een naam van een bedrijf of persoon in de zoekbalk. U zult versteld staan van wat u tegenkomt. En denk a.u.b. niet bij twee keer zoeken dat u alles en het meest belangrijke heeft gevonden. Het vraagt soms even tijd en aandacht.

Meer weten over ‘de andere kant van Social Media’?

Ook gouden tips ontvangen hoe u per direct en zonder veel rompslomp meer uit Social Media kunt halen? Kom dan naar de Kennissessie ‘De andere kant van Social Media’ op 15 oktober a.s. tijdens de PTK Business Borrel in Middelburg.

EJBos150x1§50Ernst Jan Bos zet zich graag samen met u in om van Social een business generator te maken. “Ik adem en leef Social Media. En nu we toch persoonlijk worden… ik hou van een goed glas wijn en lekker wandelen.”

Tags

Related Articles

Geef een reactie