Columns

“We gaan online”

Pieken en dalen in het ondernemen

We gaan de komende weken weer een slag maken. Met een zestal webinars over het maken van een ondernemingsplan willen we de noodzaak voor een goede voorbereiding op het ‘ondernemer’ zijn bij een groot publiek onder de aandacht brengen. We beginnen de reeks van uitzendingen op 13 april a.s. met een introductie op wat ondernemen nu werkelijk inhoudt. We belichten de pieken maar zeker ook de dalen, Want dat ondernemen niet altijd even succesvol verloopt daar zijn jullie, lezers, inmiddels ook wel achter.

JanWillemMeer dan een invuloefening

Er worden speciaal webinars gewijd aan zowel het Marketing Plan als het Financieel Plan. Alles met het doel toekomstige ondernemers zo goed mogelijk te helpen aan een gids om ondernemersland niet alleen in te gaan. Ik stel in de eerste webinar aan toekomstige ondernemers de vraag: ‘Wat zijn jouw drijfveren?’ Samen verkennen we die drijfveren en persoonskenmerken. Niet om er een cijfer aan op te hangen maar om toekomstige ondernemers te laten zien wat ondernemen werkelijk inhoudt.

Ellende voorkomen is ons doel

Wij zien deze serie webinars, vanwege het tegenwoordig niet meer verplichte AOV-diploma, als een zeer laagdrempelig middel om toekomstige ondernemers zo goed mogelijk voor te bereiden op hun toekomst. Vaak zien wij ondernemers in nood. Ze zien ons dan als laatste redmiddel. Wij willen er echter niet alleen zijn als de nood het hoogst is. We willen die nood juist voorkomen.

Met een eerlijk advies, met een noodzakelijke ondersteuning door middel van onze ondernemersadviseurs die, elke dag schouder aan schouder met onze klanten ondernemen en er voor zorgen dat ondernemers kunnen ondernemen. Met onze experts op het gebied van Marketing en HR. Met diensten voor flexibele arbeid omdat wij geloven in een toekomst waarin flexibele arbeid één van de kenmerken van arbeid in de toekomst zal zijn.

Inspelen op de dynamiek van vandaag

Daarom is er ook de Zwaartekracht Academie. Voor energieke ondernemers en ondernemingen die open staan voor permanente educatie en daarmee willen inspelen op de dynamiek van vandaag en de toekomst. Daarom organiseren wij masterclasses over ondernemerschap in de toekomst. En daarom, om de drempel nog lager te leggen, naast onze fysieke opleidingen, de webinars.

Niet spiegelen aan succes maar een eerlijk verhaal

Voor (toekomstige) ondernemers wordt veel georganiseerd. De behoefte is ook groot. Toch willen wij deze serie anders beginnen dan de vele workshops, masterclasses, trainingen en massabijeenkomsten. Alhoewel wij volledig achter de uitspraak van de Europese Commissie staan dat:

‘in de Europese cultuur een radicale omslag nodig is naar nieuwe inzichten over ondernemerschap, naar een cultuur waarin successen openlijk worden toegejuicht, waarin de bijdragen van ondernemers aan de Europese welvaart op de voorgrond worden gesteld en waarin de verdiensten van een loopbaan als ondernemer onder de aandacht worden gebracht’

willen wij naar elke ondernemer een eerlijk verhaal. Daarom dit eerste webinar: ‘Wat zijn jouw drijfveren’.

Wil je onze webinars volgen? Vanaf a.s. dinsdag kun je inschrijven op onze site! www.zwaartekracht.nl

 

Datum: 13 april van 19.00 tot 19.30 uur.

 

Tags

Related Articles

Geef een reactie