Vers van de pers

100.000e bezoeker SVRZ locatie Hof Rietzanger

100.000e bezoeker SVRZ locatie Hof Rietzanger

Afgelopen week ontving SVRZ locatie Hof van Rietzanger in Heinkenszand de 100.000e bezoeker. Dit is mede mogelijk gemaakt door het bezoekregistratiesysteem dat beschikbaar werd gesteld door LMG uit Goes.

Lees meer...
Ben Steffen wint Yara Challenge 2021 met opruimspel

Ben Steffen wint Yara Challenge 2021 met opruimspel

Afval opruimen, maak er een wedstrijdje van. Dat is volgens kunstmestfabrikant Yara dé oplossing om ervoor te zorgen dat het fabrieksterrein binnen een jaar het schoonste fabrieksterrein is van Zeeland.

Lees meer...
Internationale studenten waardevol voor Zeeuwse arbeidsmarkt

Internationale studenten waardevol voor Zeeuwse arbeidsmarkt

Steeds meer bedrijven zien de meerwaarde van stageplaatsen voor internationale studenten. Medisol, verkoper van AED’s, werkt al zeven jaar met internationale studenten, van Oeganda tot Roemenië. En die nieuwe en dynamische energie die zij met zich meebrengen is goed voor de Zeeuwse arbeidsmarkt, vertelt Bernard Hollaers. Je leest er alles over in de nieuwsbrief van het aanvalsteam arbeidsmarkt.

Lees meer...

Agenda
bekijk alles

Typhoon gaat met Zeeuwen in gesprek over diversiteit

Typhoon gaat met Zeeuwen in gesprek over diversiteit

Typhoon gaat met Zeeuwen in gesprek over diversiteit, een inclusieve samenleving en Black Lives Matter. Onderwerpen waarover taboes en ongemakken heersen.

Lees meer...
Themabijeenkomst Krapte Technisch Personeel

Themabijeenkomst Krapte Technisch Personeel

Donderdagmiddag 17 juni organiseert HR Netwerk Zeeland een Themabijeenkomst om gezamenlijk stil te staan bij oplossingen voor de krapte aan technisch personeel op de Zeeuwse arbeidsmarkt. Werk je bij een technsiche Zeeuwse werkgever, of wil je meedenken over oplossingen? Meld je dan aan!

Lees meer...

De beste notenbar van Nederland zit in Goes

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

Tijdens het jaarlijkse Branche-Event Foodspecialiteiten van het Vakcentrum Foodspecialiteiten zijn maandagavond de winnaars van de Nationale Competities bekend gemaakt.

De winnaars zijn:

  • Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel: Het oude Zuivelhuis uit Haarlem
  • Nederlands Beste Foodspecialist Boerenkaas: Zuivelhoeve by Kaashuis Tromp uit Haarlem
  • Nederlands Beste Foodspecialist Noten & Chocolade: Floor 2.0 uit Goes

Het Oude Zuivelhuis is Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel 2021
Deze winkel onderscheidt zich door het pand. De winkel is gevestigd in een oud pand waarin de eerste zuivelwinkel uit 1906 was gevestigd. Desondanks ziet het er van binnen toch zo uit dat het met deze tijd meegaat zonder zijn charme van het ‘oude’ te verliezen en dit is toch wel uniek.De voltallige jury is onder de indruk van de fijne no-nonsense manier van klantcontact die de medewerker laat zien. Het is heel eigen, heel dorps en heel erg passend bij de uitstraling van deze fijne zaak.

Zuivelhoeve by Kaashuis Tromp is Nederlands Beste Foodspecialist Boerenkaas 2021
Deze fraaie winkel heeft een bourgondische uitstraling. Ook het randassortiment wordt royaal onder de aandacht gebracht: wijnen, patés, jam tot zelfs afgebakken broodjes. Het ziet er goed uit en ze zijn echt trots dat ze genomineerd zijn! De voltallige jury is onder de indruk van de verstand van zaken. Er wordt uitgelegd dat dat er een groot verschil is tussen Boerenkaas, fabriekskaas en kaas van de boerderij. Er wordt aangegeven dat het duidelijk merkbare verschil absoluut de smaak is.

Floor 2.0 Goes is Nederlands Beste Foodspecialist Noten & Chocolade
Deze winkel is helemaal van nu. De winkel straalt klasse uit door hoogte, het veelvuldig gebruik van zwart/antraciet en grote product blow-ups. De voltallige jury is onder de indruk van de ondernemer die zelf groentechips, rijstcrackers en zeewiersnacks ontwikkelt en belevert aan grote internationale ketens.

Nationale Competities
Na een spannende voorselectie zijn op 31 maart de 11 finalisten bekendgemaakt. De finalisten per categorie zijn vervolgens beoordeeld door drie andere juryleden dan de voorronde. De 2 vakjuryleden en de consumentenjury hebben de winkels onafhankelijk van elkaar bezocht.

Onderscheidend ondernemen
De finalisten werden beoordeeld op klantvriendelijkheid, klantgerichtheid, voedselveiligheid & hygiëne, winkeluitstralingen hun visie op het vak en de branche, de eigen aanpak daarin, het ondernemings- en winkelmanagement, het personeelsbeleid en netheid en de performance van de winkel. Daarnaast beoordeelde een mystery shopper het aanbod, de winkel en de behandeling die hen als klant ten deel viel.

Uit de juryrapporten was duidelijk dat het niveau erg hoog was van alle finalisten en de resultaten erg dicht bij elkaar lagen. De jury was het er dan ook unaniem over eens dat juist de passie en uitmuntend vakmanschap onontbeerlijk zijn en onderscheidend vermogen zorgt dat ze tot de top in de branche van Nederland behoren.

Certificering Foodspecialiteitenwinkels
Deelname aan de Nationale Competities is exclusief voor winkels die de Certificering Foodspecialiteiten met goed gevolg hebben behaald. Dit certificeringsproces wordt in opdracht van Stichting Foodspecialiteiten Nederland uitgevoerd door onafhankelijk instituut FOODBASE uit Wageningen. Dit traject biedt een onafhankelijke toetsing door ervaren en getrainde inspecteurs en professionele mystery shoppers. De winkels worden beoordeeld op winkeluitstraling, hygiëne & voedselveiligheid, klantgerichtheid en klanttevredenheid. Het certificeringstraject heeft een looptijd van 24 maanden die start met een meting, na 12 maanden een tussenevaluatie hoever de aanbevelingen zijn verwerkt en weer 12 maanden later wordt er opnieuw gekeurd.

Organisatie
De Nationale Competities zijn een initiatief van Vakcentrum Foodspecialiteiten en worden georganiseerd door Stichting Foodspecialiteiten Nederland in Woerden. Voor algemene informatie:www.foodspecialiteitenwinkels.nl

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
Zeeland Zakelijk is een onderdeel van LMG strategie + creatie