Barometer van de economie

Meer mensen in de winkelstraten

Meer mensen in de winkelstraten

Natuurlijk leven we als ondernemers nog steeds bij de waan van de dag. Momenteel noteer ik een kleine voldoende. We zetten kleine stapjes vooruit. Van click & collect en winkelen op afspraak kunnen we nu volledig open. Daarmee is een behoorlijke drempel weggenomen. De enige restrictie is het aantal klanten in de winkel.

Lees meer...
Het kan twee kanten opgaan

Het kan twee kanten opgaan

Martijn van Sabben, directeur van Aannemingsbedrijf Fraanje BV geeft de economie een 6,5. "Momenteel is er volop werk. Bouwbedrijven hebben het druk. Toch ben ik slechts gematigd positief, omdat de nabije toekomst onzeker is. Zo zie ik dat de prijzen de pan uit rijzen. Hout, staal en isolatiemateriaal bijvoorbeeld worden met de dag duurder. Dat heeft consequenties voor de bouwprijs."

Lees meer...
Arjen Brinkman Cijfer 7

Arjen Brinkman Cijfer 7

Er is hoop, maar het blijft onzeker. Pasen, normaal gezien de start van het toeristenseizoen, zal dit jaar niet echt een knaller worden.

Lees meer...

Agenda
bekijk alles

Typhoon gaat met Zeeuwen in gesprek over diversiteit

Typhoon gaat met Zeeuwen in gesprek over diversiteit

Typhoon gaat met Zeeuwen in gesprek over diversiteit, een inclusieve samenleving en Black Lives Matter. Onderwerpen waarover taboes en ongemakken heersen.

Lees meer...
Themabijeenkomst Krapte Technisch Personeel

Themabijeenkomst Krapte Technisch Personeel

Donderdagmiddag 17 juni organiseert HR Netwerk Zeeland een Themabijeenkomst om gezamenlijk stil te staan bij oplossingen voor de krapte aan technisch personeel op de Zeeuwse arbeidsmarkt. Werk je bij een technsiche Zeeuwse werkgever, of wil je meedenken over oplossingen? Meld je dan aan!

Lees meer...

De bezetting stijgt

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

We missen nog steeds de Belgen en de Duitsers. Zouden die naar Zeeland kunnen komen, dan was het cijfer een 8. Nu blijft het steken op een 7,5. Pasen was een stuk minder druk dan normaal en ook tijdens de meivakantie ontbreken de toeristen uit onze buurlanden. Dat zal waarschijnlijk ook met Hemelvaart en Pinksteren nog zo zijn.

We moeten het dus vooral hebben van binnenlands toerisme. Gelukkig zien we de bezettingscijfers stijgen. Momenteel zijn we de reserveringen uit België en Duitsland actief aan het nabellen. Mochten gasten afzien van hun verblijf, dan kunnen we de accommodatie nu nog opnieuw verhuren aan Nederlandse toeristen. Zo kunnen we ook wat ruimhartiger omgaan met een annulering.

Belgen kunnen sinds kort 48 uur naar Nederland komen, zonder quarantaineplicht. Dat biedt soelaas voor een kort verblijf. Voor eventuele Duitse toeristen worden de grenscontroles alleen maar strenger, nu de Nederlandse besmettingscijfers zoveel hoger zijn dan in Duitsland. Daarmee is de drempel om te komen alleen maar groter worden. Toch lijkt ook voor Duitsers een vergelijkbare 48-uurs regeling in de maak.

Cijfer 7,5
Arjen Brinkman, Eigenaar Villapark en camping De Paardekreek in Kortgene

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
Zeeland Zakelijk is een onderdeel van LMG strategie + creatie