Vers van de pers Vers van de pers

Auto van de week

Toyota Yaris 1.3 VVT-i Dynamic

2013
101pk (74KW)
Handgeschakeld
44073 km
Benzine
Hatchback

€ 10945,-

Bekijk deze auto op www.autozeeland.nl
chevron

Drie Zeeuwse bedrijven in Innovatie Top 100 Kamer van Koophandel

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

Opnieuw weten zich drie Zeeuwse bedrijven te nestelen in de Innovatie Top 100 van de Kamer van Koophandel. Het zijn Q-Aviation uit Middelburg, Meatless uit Goes en PureBlue Water uit Kapellebrug.

Q Aviation uit Middelburg is bekend om zijn HAPI-systeem dat met lichtsignalen helikopters veilig laat landen. Meatless in Goes heeft een techniek ontwikkeld om meel van granen en peulvruchten zoals de veldboon te ‘textureren’. Deze halffabrikaten worden afgenomen door producenten van vleesvervangers. PureBlue Water is gespecialiseerd in duurzame waterzuiveringsinstallaties. Uitgangspunt is hergebruik van afvalwater.

In voorgaande jaren stond Zeeland steeds met drie en soms vier bedrijven in de innovatielijst van de Kamer van Koophandel. Vorig jaar waren dat Streetplug BV uit Tholen met zijn innovatieve laadpaal, H4A Infratechniek uit Sas van Gent met 50 procent groener asfalt en Kingfish Zeeland uit Colijnsplaat met duurzame kweekvis. In 2019 wist PureBlue al de Top100 te bereiken, net als Ronik Inspectioneering uit Bruinisse en Bever Innovations uit Zierikzee.

Bron: www.pzc.nl
Fotocredits: Boaz Timmermans

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement