EconomieNieuwswijzijnzeelandzakelijk

‘Zeeland moet minder praten en meer doen’

VNO-NCW positief over economie; voorzitter roept ondernemers op Zeeland te promoten

TERNEUZEN – ‘Zeeland is de koploper als het gaat om gezondheid, inkomen, onderwijs, veiligheid, milieu en geluk. Op alle fronten scoort Zeeland geweldig goed en het is een prima vestigingsregio.’ Dat vertelde voorzitter Neldes Hovestad gisteren tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het VNO-NCW Zeeland. Ruim 150 leden en genodigden waren aandachtig toehoorder in het Terneuzense Scheldetheater. Hovestad wil daarnaast dat elke ondernemer Zeeland blijft promoten. Ook wil hij minder vergaderingen in 2020 en een meer projectmatig aanpak zien. 

Meer projectmatige aanpak in Zeeland

Voor 2020 sprak Hovestad een duidelijke boodschap uit: ‘we moeten minder praten en meer doen’. Hovestad wil dat Zeeland goed blijft samenwerken, maar dan liever in concrete projecten en minder in overleggen gebaseerd op harmonie en consensus. “Vraag niet altijd mensen op basis van positie, maar kijk naar kennis en betrokkenheid. Zorg voor vertrouwen in de leiding van projecten die best meer zelfsturend mogen zijn”, aldus Hovestad.

Vraag niet altijd mensen op basis van positie, maar kijk naar kennis en betrokkenheid

  • Neldes Hovestad (voorzitter VNO-NCW Zeeland)

Zeeland is de beste regio van Nederland

Zeeland heeft één van de beste regionale economieën van Nederland. Er is een aantal sterke sectoren, waaronder industrie, zorg, horeca en bouw. Maar groei komt niet zo maar aanwaaien, die groei moeten gefaciliteerd blijven. Een belangrijk speerpunt voor economische groei is ruimte! Er moet voldoende ruimte blijven voor infrastructuur, woningen en bedrijventerreinen. Hovestad geeft aan dat Zeeland moet investeren in meer goede bedrijventerreinen en goede woningen voor de huidige bevolking en de nieuwkomers. In 2020 voorzien economen een groei van 1 tot 2 procent.

Zeeland sterk merk

De werkgeversvoorzitter riep ondernemers op om het positieve beeld van Zeeland uit te blijven dragen. Zeeland voert de goede rijtjes aan, als het gaat om gezondheid, onderwijs, veiligheid, milieu en geluk. Zeeland hoeft niet arrogant te worden. Maar het uitdragen van de ijzersterke regio is cruciaal om arbeidskrachten en bedrijven aan te trekken. De krappe arbeidsmarkt is het nummer één issue voor het Zeeuwse bedrijfsleven.

Tags

Related Articles

Geef een reactie