Tramper Goes | Mitsubishi Outlander PHEV 2019 Mitsubishi Outlander PHEV 2019
Een bakkie vol verhalenwijzijnzeelandzakelijk

Bedrijf in beeld: Janse & Janse

Bedrijfsbezoek Janse & Janse, Goes | door Menno Kole

Janse & Janse: ‘inspirator van Zeeuwse organisaties’

Aangekomen in de Goese binnenstad, worden we binnen verwelkomt met een gloeiende bak heerlijke verse koffie. Extra lekker, ook voor mijn koude handen, aangezien de temperatuur buiten nog rond het vriespunt is. Vandaag zitten we aan tafel bij de dames van Janse & Janse. Maak kennis met Scarlett, Pascalle, Sabrina en Carola.

Historie
Voor de historie van Janse & Janse gaan we even terug naar het jaar 2009. Na de verkoop van Istimewa Elektro wilde Scarlett Kwekkeboom-Janse vooral gaan doen wat ze leuk vindt. ,,Dat lukt niet altijd, maar het is wel het streven”, zegt de Zakenvrouw van het jaar 2001. ,,Ik kreeg veel verzoeken om bedrijven en organisaties te helpen op het gebied van strategie en coaching. Omdat ik vond dat ik dat op professionele wijze moest doen, heb ik me toen ingeschreven bij de KvK.” Door haar inzet en ervaring is Scarlett in staat om ieder team naar een hoger level te coachen en te zorgen dat organisaties hun grenzen verleggen. Al snel kwam haar zus Pascalle Janse erbij als spin in het web. Zij is altijd op zoek naar creatieve oplossingen voor de klant.

Uitbreiding
Langzaam kreeg Janse & Janse steeds meer opdrachten en klanten er bij. Na een verbouwing aan de woning van Scarlett in Nieuwdorp, konden de zussen kantoor aan huis houden. ,,Toen kregen we een brief van een meisje die heel graag stage wilde lopen.” Dat was Sabrina de Koster, die het team kwam versterken als stagiaire en vervolgens via vakantiewerk en als bijbaantje verbonden bleef aan Janse & Janse. Uiteindelijk kwam Sabrina volledig in dienst als derde dame van het team. Al snel werd het kantoor aan huis in Nieuwdorp te klein. ,,Wij werden als bedrijf volwassen en konden niet fatsoenlijk onze klanten ontvangen. Ons eerste oog viel direct op een pand aan de Zusterstraat in Goes. En daar zitten we nu dus sinds 2013.” In 2015 kregen de dames gezelschap van Carola van Klooster. Ook zij begon als stagiaire en kwam later in vast dienstverband het team versterken.

Het team met v.l.n.r. Scarlett Kwekkeboom, Carola van Klooster, Sabrina de Koster en Pascalle Janse.
Het team met v.l.n.r. Scarlett Kwekkeboom, Carola van Klooster, Sabrina de Koster en Pascalle Janse.

Goede mix met de nodige balans
Binnenkort zal er een mannelijke stagiaire worden toegevoegd aan het vaste team, dat nu uit vier vrouwen bestaat. Op dit moment is het niet de ambitie om te groeien met meer personeel, maar wel om met vaste partners steeds meer te bewerkstelligen. ,,Met jonge stagiairs en ervaren (kennis)partners aan onze zijde hebben we een goede mix, die zorgt voor de nodige balans.”

Strategie, leiderschap en communicatie
Het is de missie van Janse & Janse om organisaties en ondernemers te adviseren en te ondersteunen op het gebied van strategie, leiderschap en communicatie. De dames denken mee over je bedrijfsstrategie. Waar staat de klant, waar wil die naar toe en hoe dat te bereiken? Op het gebied van communicatie verzorgen ze bijvoorbeeld een communicatie- of marketingplan voor je bedrijf, maar ook verrichten ze uitvoerende werkzaamheden, zoals het schrijven van een persberichten en teksten. ,,Wij ontzorgen de klant zo compleet mogelijk, o.a. door de contacten met bijvoorbeeld een reclamebureau en de media te onderhouden.”

,,Een medewerker die er van te voren erg negatief tegenover stond, vond het na afloop helemaal geweldig! Dat geeft voldoening.”

Level Up!
IMG_0209Alle expertise van het team zijn vorig jaar samen gekomen in Level Up!, een unieke werkmethode in spelvorm om te komen tot een strategie voor de lange termijn, organisatorische kwesties verder uit te diepen en te brainstormen over de uitdagingen van uw organisatie. Het concept werd gelanceerd op netwerkbeurs Contacta in 2015 en werd verder uitgerold in 2016. ,,Je ziet dat klanten de methode waarderen. Zo kregen we een klantvraag hoe het bedrijf meer ambassadeurs kon creëren. Een medewerker die er van te voren erg negatief tegenover stond, vond het na afloop helemaal geweldig! Dat geeft voldoening.”

Evenementen
Janse & Janse organiseert door het jaar heen regelmatig interessante workshops, bijeenkomsten, en inspiratiesessies. Zo staat er a.s. dinsdag 7 februari een workshop Level Up! gepland, waarbij het ‘spareffect’ voor ondernemers centraal staat. Je kunt je hiervoor nog aanmelden. Op donderdag 20 april staat het jaarlijkse evenement Secretaresse by the Sea op de Agenda, dat Janse & Janse organiseert samen met ViaVox. Centraal staat dit jaar ‘creatief schrijven’. De succesvolle inspiratiedag, die afgelopen jaar voor het eerst werd georganiseerd, wordt op 26 september 2017 ook weer georganiseerd. De volgende inspiratiesessie over leiderschap staat gepland op dinsdag 21 maart met als spreker Tanneguy Descazeaud (directeur Zeeland Refinery).

,,We richten ons altijd op een lange termijn relatie met de klant. We halen dan ook geen opdrachten binnen om de opdracht.”

Uniek
IMG_0211,,Er zullen zeker bedrijven zijn die denken dat ze hetzelfde doen”, vertelt Scarlett. ,,Maar wij vinden dat we uniek zijn. We richten ons altijd op een lange termijn relatie met de klant. We halen dan ook geen opdrachten binnen om de opdracht. We hebben een enorm netwerk opgebouwd en dat bieden we ook aan, we kijken welke relatie van ons een toegevoegde waarde zou kunnen hebben voor de klant. Bovendien werken we exclusief voor een klant in hun branche. Dat heeft te maken met loyaliteit, de klant heeft daardoor het gevoel dat alles 100% vertrouwelijk is. Daarin zijn we wel redelijk uniek. Bij ons mag het niet gebeuren dat een klant ontevreden is. Gebeurd dat onverhoopt toch, dan zetten we alles in het werk om te zorgen dat hij of zij alsnog een tevreden klant wordt.”

Bouwstenen
Nieuw bij Janse & Janse zijn de abonnementsvormen die ze hebben ontwikkeld, waardoor de kosten voor de klant beheersbaar en inzichtelijk worden. ,,Je gaat met een klant in gesprek wat ze van plan zijn en dwingt de klant eigenlijk om na te denken wat ze nu echt willen. Daarop maken wij een abonnement op maat, opgebouwd uit alle bouwstenen die we hier én in ons netwerk klaar hebben liggen.” Ook heeft Scarlett Kwekkeboom een e-book gemaakt met 8 Level Up!-tips. Deze kun je gratis downloaden op de site van Level Up!

JanseJanseLogo2016

Zusterstraat 9
4461 JA Goes
www.janse-janse.nl
FB

Bent u er klaar voor? Gewoon Lekker Leven
Tags
Zeeland Zakelijk wordt mede mogelijk gemaakt door:Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 1)

Related Articles

Geef een reactie