Een bakkie vol verhalenNieuwswijzijnzeelandzakelijk

Een wereldreis en een ‘nieuw’ gezicht bij Zeeland Zakelijk

Een bakkie vol verhalen achter de schermen

Deze week doen we een lekker bakkie achter de schermen bij, jawel, Zeeland Zakelijk zelf. Er staan wat veranderingen op de rol en dus praten we jou als trouwe lezer van Zeeland Zakelijk graag even bij.

Een bakkie vol verhalen met Rachelle de Reu en Menno Kole

Wat gaat er dan precies gebeuren? Nou, eindredacteur Menno Kole knijpt er tussenuit. Hij gaat voor een maand of vier op wereldreis. ,,Sterker nog, ik heb nog geen retourticket geboekt, dus niets is zeker…”, verklapt hij lachend. ,,Het is voor mij een droom die de laatste jaren steeds nadrukkelijker naar voren kwam. Het begon met de wens om ooit de Australian Open te bezoeken, dat stond al jaren op mijn bucketlist. Als vervend sport- en tennisliefhebber is dat niet zo gek. Echter, het kwam er nooit van om in januari daadwerkelijk een maandje ‘Down Under’ te gaan. Ik vond het lastig om m’n werk voor meerdere weken los te laten. Dat is er eigenlijk nooit van gekomen sinds ik begin 2010 Zeeland Zakelijk over heb genomen van Ben Flore.”

Dit was het moment om mijn droom in vervulling te laten gaan, want je weet nooit hoe de situatie er een jaar later voor staat – [Menno Kole]

Dit jaar veranderde dat zowaar. ,,Het klinkt nogal cliché, maar ik ben de laatste jaren steeds meer in mogelijkheden in plaats van beperkingen gaan denken. En dan kom je al snel tot de conclusie dat je echt niet onmisbaar bent. Sterker nog, in die periode kon ik mijn huis verkopen, wat me in de unieke positie bracht om alles zorgeloos achter me te laten. Geen huis, geen verplichtingen.”

,,Dit was het moment om mijn droom in vervulling te laten gaan, want je weet nooit hoe de situatie er een jaar later voor staat. Gestaag groeide toen het besef dat ik in plaats van een maand ook wel twee, drie of misschien vier maandjes kon gaan reizen. Als je het doet, moet je het tenslotte goed doen toch? Dus een bezoekje aan de Australian Open werd een rondreis door Australië. En daar kwam vervolgens het plan bij om dan ook meteen Zuidoost Azië maar mee te nemen. Dat ligt tenslotte toch op de route…”

Mindset

En zo geschiedde. ,,Op maandag 12 november vlieg ik naar Bangkok en daar begint mijn avontuur met slechts een rugtas van 7 kilo aan handbagage. De rest laat ik allemaal achter me en dat geeft een heerlijk gevoel van vrijheid. Ik heb ook zo min mogelijk vastgelegd, behalve mijn vlucht naar Australië met de kerstdagen. Met een iets andere mindset blijkt er ineens een hoop mogelijk.”

,,Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het eenvoudig is om alles zomaar achter je te laten. Er komt echt wel wat bij kijken als je alles wat je lief is met een gerust hart achter wilt kunnen laten. Zo ook Zeeland Zakelijk, wat ik toch als mijn kindje beschouw. Toen ik mijn plannen aan Rachelle vertelde reageerde ze meteen dat zij Zeeland Zakelijk wel onder haar hoede wou nemen. Dat was voor mij een hele geruststelling. Het is nu in handen van iemand die wel vaker met dit bijltje heeft gehakt en op wie ik blind kan vertrouwen. Dat geeft rust en daardoor is het een stuk makkelijker loslaten.”

Ik gun Menno deze fantastische ervaring, maar ik hoop uiteraard wel dat hij terugkomt – [Rachelle de Reu]

Een nieuw gezicht?

En dus is Rachelle de komende maanden het aanspreekpunt en gezicht van Zeeland Zakelijk. Een nieuw gezicht? Nee, dat eigenlijk niet. Rachelle werkt met RL Support al jarenlang nauw samen met Zeeland Zakelijk en zal voor een groot deel van de lezers ook een bekend gezicht zijn. ,,We werken beiden al een jaar of acht voor onszelf, zonder directe collega’s. In die tijd hebben we veel en prettig samen gewerkt en zijn we elkaars back-up wanneer dat nodig is. Dit is daar het ultieme voorbeeld van. Ik gun Menno deze fantastische ervaring, maar ik hoop uiteraard wel dat hij terugkomt”, zegt Rachelle met een knipoog.

Wereldreis volgen

De wereldreis van Menno begint op maandag 12 november, wanneer hij van Düsseldorf naar Bangkok vliegt. Wil je zijn avonturen aan de andere kant van de wereld volgen, dan kan dat via zijn blog op Facebook of via polarsteps.

Vragen over Zeeland Zakelijk

Heb je een vraag over Zeeland Zakelijk, dan kun je vanaf nu terecht bij Rachelle (rachelle@zeelandzakelijk.nl).

Tags

Related Articles

Geef een reactie