Een bakkie vol verhalenwijzijnzeelandzakelijk

Emté Van Boven over lokale sponsoring

‘Het draait om goodwill en betrokkenheid’

Interview met Rene van Boven over lokale sportsponsoring

‘Het draait om goodwill en betrokkenheid’

We zijn op bezoek in Kapelle bij Rene van Boven. Samen met zijn vader David runt hij al bijna 15 jaar de lokale Emté Supermarkt op het dorp. De familie Van Boven heeft een band met Kapelle en haar inwoners. Lokale (sport)sponsoring ziet Rene als een middel om die band nog verder te versterken.

Goodwill
Het gaat crescendo met Emté Van Boven in Kapelle. Na de grote verbouwing eerder dit jaar, heeft de supermarkt een forse groei doorgemaakt. Rene wijst naar het raam: ,,Kijk maar naar buiten, het staat hier altijd vol.” Zo werd onlangs bekend dat de winkel tot de beste 16 (van de 131) Emté supermarkten in Nederland behoort. Die nominatie is vooral te danken aan het klanttevredenheidsonderzoek, waar alle afdelingen van de supermarkt in Kapelle als beste uit de bus kwamen. ,,Andere supermarkten willen zich daar nog wel eens voor uitsloven, maar wij hebben er eigenlijk niets speciaals hoeven doen.”

ReneEmteLokale sponsoring is volgens Rene een middel om de betrokkenheid met het dorp en haar inwoners te versterken. ,,Daarom sponsoren wij best veel lokale verenigingen en evenementen.” De hoge betrokkenheid van zijn winkel draagt volgens Rene in belangrijke mate bij aan het succes van Emté Van Boven. ,,Wat het uiteindelijk oplevert is natuurlijk nooit meetbaar. Maar je gaat er vanuit dat je goodwill kweekt. Als je de voetbal prominent sponsort, verwacht je natuurlijk dat de betrokken bestuurders en leden eerder bij jou komen winkelen, dan bij een andere supermarkt.”

,,Als zo’n tegenstander uit Amsterdam hier dan nog eens in de buurt komt, is het wel leuk dat ze Kapelle ergens van kennen…”

Dorp promoten
Zowel vader als zoon Van Boven waren actief als voetballer bij de plaatselijke VV Kapelle, dus de band met die vereniging ligt voor de hand. Maar ook op vele andere fronten leveren de Van Bovens een bijdrage door middel van sponsoring. ,,Van de duivenvereniging tot de bridge. Zolang het maar lokaal is.”

Behalve bij verenigingen is Emté Van Boven ook terug te vinden als sponsor van diverse evenementen, zoals de Wielerronde van Kapelle. Recent is daar het Emté Van Boven Sjoemeltoernooi bij gekomen, een tennistoernooi dat van 19 december t/m 3 januari in Racketcentrum Kapelle werd georganiseerd. ,,Doordat de lokale sportwinkel er mee stopt, was de organisatie op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Door onze hoge betrokkenheid kwamen ze al snel bij ons uit.”

Rene ziet de lokale sponsoring ook als een stukje verantwoordelijkheid van de plaatselijke ondernemers. ,,Bij zulke evenementen gaat het ook om de promotie van Kapelle. Uiteindelijk zijn wij als ondernemers gebaad bij een bloeiend en leefbaar dorp.” Dat gaat ook op voor de sponsoring van het Kapelse Herentennisteam, dat speelt in de Landelijke Hoofdklasse. ,,Die mannen spelen hun uitwedstrijden allemaal in en rond Amsterdam.” Daarmee kun je Kapelle volgens Rene wel op de kaart zetten. ,,Als zo’n tegenstander hier dan nog eens in de buurt komt, is het natuurlijk wel leuk dat ze Kapelle dan ergens van kennen.”

,,Klanten komen hier vaak, omdat ze iemand kennen die hier werkt. Ook dat is goodwill.”

Vooruitzichten voor 2016
In 2001 startte de firma Van Boven met hun supermarkt in Kapelle en dat betekent dat er dit jaar een jubileum te vieren is. ,,In december 2016 bestaan we 15 jaar als supermarkt. Eerst als Golff en later als Emté.”

Gezien de groei van de winkel ziet Rene de toekomst zonnig tegemoet. ,,Onze klanten komen niet alleen van het dorp, maar ook uit omliggende kernen zoals Kloetinge, Hansweert, Wemeldinge, Yerseke en ‘s-Gravenpolder. Het is voor ons een compliment dat zij bereid zijn om naar Kapelle te rijden, terwijl er ook een supermarkt op hun eigen dorp zit.”

Na de grote verbouwing van dit jaar staan er geen schokkende veranderingen op de rol voor de komende tijd. ,,Natuurlijk proberen we alles nog efficiënter in te zetten, je wilt de winkel altijd optimaal laten renderen. Maar op personeel bezuinigen we niet, zij zijn ons visitekaartje. Klanten komen hier vaak, omdat ze iemand kennen die hier werkt. Ook dat is goodwill.”

EM-TÉ FC

Weststraat 2, 4421 AC Kapelle, 0113 340707

Tags

Related Articles

Geef een reactie