Een bakkie vol verhalenwijzijnzeelandzakelijk

‘To Assist’ ontzorgt de ondernemer die door wil groeien

Een bakkie met Hannie en Lianka

Het is woensdagochtend en het regent pijpenstelen. Een mooi moment om op pad te gaan voor mijn eerste ZZ-verhaal sinds mijn wereldreis. Vandaag gaan we om de koffie bij Lianka Vermeulen en Hannie Aalbrechtse van To Assist, Grenzeloze dienstverlening.

Een bakkie vol verhalen | juni 2019 | tekst: Menno Kole

HALSTEREN – Terwijl ik mijn auto parkeer kan ik door de regen nog niet precies ontwaren bij welke voordeur ik me vandaag mag melden. Het kost me een extra rondje lopen rond het bedrijvenverzamelgebouw De Steenspil, gelegen op het bedrijventerrein Oude Molen direct langs de snelweg. Eenmaal binnen maakt de warme ontvangst met overheerlijke koffie een hoop goed. Het kantoor oogt splinternieuw en zeer netjes. ,,Dat klopt!”, roept Lianka, die voorheen altijd vanuit huis in Heinkenszand werkte, enthousiast. ,,We zitten hier pas een week. Het is zelfs nog zo nieuw dat de belettering voor de lichtbak aan de gevel, de raamstickers en het nummerplaatje nog in bestelling zijn.”

Onder het genot van een heerlijk bakkie gaat het gesprek al snel over reizen. Terwijl ik verklap dat dit pas weer mijn eerste verhaal na mijn wereldreis wordt, blijkt dat Hannie vrij recentelijk nog 7,5 jaar met haar partner Jean-Pierre rond de wereld heeft gereisd. Zeven-en-een-half jaar! Ja, dan heb je mijn aandacht. Prachtig om verhalen en ervaringen uit te wisselen. Over het reizen, maar ook over het terugkeren in Nederland.

To Assist

Het was in Bolivia dat Lianka haar vriendin Hannie, met wie ze in het verleden intensief heeft samengewerkt, opzocht tijdens haar reis. Daar ontstaan de beste ideeën en zo bedacht het duo in 2016 om hun krachten te bundelen in de vorm van een eigen bedrijf: To Assist, grenzeloze dienstverlening.

,,Wij vullen elkaar naadloos aan. Hannie is de commerciële tijger, de ondernemer. Ze ziet altijd kansen en is immer positief”, omschrijft Lianka haar bondgenoot. ,,En Lianka wordt blij van cijfertjes en daarnaast is ze echt een mensenmens”, countert Hannie. ,,Omdat we elkaar zo goed aanvullen noemen we onszelf gekscherend ook wel Yin en Yang.”

We kruipen in de huid van de ondernemer en worden een ieniemienie, onzichtbaar onderdeeltje van het bedrijf

,,Als ondernemer wil je met je core business bezig zijn, niet met de randzaken. Wij ontzorgen de ondernemer, of het nou een MKB’er of een ZZP’er is. Als het ware kruipen we in de huid van de ondernemer en worden een ieniemienie onzichtbaar onderdeeltje van het bedrijf. We werken altijd op de achtergrond, daarom zijn we onzichtbaar. We denken mee met de ondernemer en bieden voor hen een pakket op maat aan, want iedere onderneming is uniek”, zo licht het duo hun werkzaamheden toe.

Aftasten

,,Het is natuurlijk altijd even aftasten of ze alles prijs willen geven. Vertrouwen is heel belangrijk bij zo’n nauwe samenwerking die moet groeien. Je bedrijf is vaak toch je kindje en dat moet je deels even loslaten, om het in onze handen te leggen”, verwoord Lianka het proces dat ze doorlopen met iedere nieuwe klant.

Het duo werkte voorheen vanuit huis in Heinkenszand en Halsteren. ,,Als we dan samen zaten hadden we altijd een bomvolle agenda en bruiste het van de energie”, vertelt Hannie. ,,Dat we nu samen op een kantoor zitten was voor mij wel even wennen, want ik hou van mijn vrijheid en flexibiliteit. Lianka was wel direct in haar nopjes met ons nieuwe kantoor, maar het voelt voor mij nu ook wel heel goed. En we laten met deze stap zien dat wij ook doorgroeien en stappen durven zetten. Net zoals ondernemers, onze klanten, die ook durven en willen groeien.”

Met deze stap laten we zien dat wij ook doorgroeien en stappen durven zetten. Net zoals ondernemers, onze klanten, die ook durven en willen groeien

Doorgroeien

Wat betreft die groei, hangt er nog wel wat in de lucht bij de immer enthousiaste dames. Lianka: ,,Ja, we zijn momenteel druk met het onderzoeken van de mogelijkheden voor het opzetten een telefoonservice. Voor bedrijven die druk zijn en telefonie belangrijk vinden, zodat zij de telefoon gemakkelijk kunnen doorschakelen. Maar daar komt natuurlijk wel het en een ander bij kijken qua techniek, verdienmodel en het intern organiseren van een team.”

Ook Hannie’s man Jean-Pierre, die met zijn bedrijf JPM Projecten in het zelfde gebouw is gevestigd, komt nog even langs voor een bakkie. Zo komen er aan het einde van onze ontmoeting nog een paar mooie reisverhalen op tafel. Voor de liefhebbers hebben JP en Hannie overigens een reisblog bijgehouden tijdens hun reizen. Terwijl buiten langzaam de zon weer doorkomt drinken wij de laatste slok van ons bakkie op. Het resultaat van vandaag? Mooie verhalen uitgewisseld en kennis gemaakt met een stel hele enthousiaste ondernemers.

Hannie Lianka

To Assist, grenzeloze dienstverlening
Steenspil 12b, Halsteren
Tel. +31625141711
www.toassistgrenzelozedienstverlening.nl
info@toassistgrenzelozedienstverlening.nl

Tags

Related Articles

Geef een reactie