Vers van de pers Ondernemer van de Week

Auto van de week

Toyota Yaris 1.3 VVT-i Dynamic

2013
101pk (74KW)
Handgeschakeld
44073 km
Benzine
Hatchback

€ 10945,-

Bekijk deze auto op www.autozeeland.nl
chevron

EQUANS combineert techniek, duurzaamheid en innovatie

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

EQUANS is de nieuwe naam van ENGIE Services. Deze naamswijziging, medio dit jaar, betekent voor Bart Engels, Commercieel Directeur regio Zuidwest en Paul Grinwis, Operationeel Directeur regio Zuidwest, dat zij nu EQUANS in de regio willen neerzetten. En terecht. “De regio Zeeland/West-Brabant is goed voor ongeveer 450 medewerkers, we hebben vestigingen in Terneuzen en Halsteren, zijn actief op tal van klantlocaties én we zijn koploper in technische dienstverlening. Kortom, EQUANS is een naam om te onthouden.”

Zowel Bart als Paul zijn tamelijk recent gestart bij EQUANS. Beiden werden met name aangetrokken door de sterke focus van EQUANS op duurzaamheid. Bart: “Ik heb veel ervaring opgedaan op het gebied van ledverlichting, waarvoor ik internationaal actief was. Toen ik door corona meer vanuit huis moest doen, realiseerde ik me weer hoe prettig het is om wat dichter bij huis te werken. De duurzaamheidsambitie van EQUANS triggerde me.” Ook Paul heeft in zijn loopbaan onbewust toegewerkt naar zijn huidige functie. “Ik ben opgeleid als engineer en werkte voor een producent van warmtewisselaars, die de kern vormen van veel warmteterugwinningsystemen. Daarvoor heb ik onder andere een wereldwijde serviceorganisatie opgezet. Dat was een mooie opstap naar EQUANS. Duurzaamheid spreekt me aan. We hebben daar thuis veel aandacht voor, onder andere met zonnepanelen en door elektrisch te rijden. Het is mooi om dat ook in mijn werk te mogen uitdragen.”

Expertise in technische dienstverlening
EQUANS streeft ernaar antwoord te bieden op de complexe technische uitdagingen waar bedrijven voor staan. “Zij kunnen daarbij vertrouwen op onze expertise in technische dienstverlening. We hebben alles in huis om onze klanten optimaal te ontzorgen. Van advies, ontwerp, installatie, realisatie, onderhoud en beheer tot exploitatie”, vertelt Bart. Paul vult aan dat EQUANS daarbij actief is in diverse marktsegmenten zoals de industrie, duurzame energie(netten), food en healthcare. “Je vindt onze medewerkers op tal van klantlocaties. Bijvoorbeeld bij DOW Benelux en Oatly, maar bijvoorbeeld ook bij het Adrz ziekenhuis, distributiecentra en gemeenten.” Belangrijke meerwaarde van EQUANS is dat het bedrijf tal van disciplines huisvest of samenbrengt. Zo verzorgen we ook complete brandbeveiliging en gebouwautomatiseringssystemen. Daarnaast hebben we een programma EQUANS Geregeld, waarbij we samen kijken naar hoe een organisatie kan verduurzamen”, vertelt Paul.

Energietransitie versnellen
Bart legt uit dat het doel van EQUANS is om de energietransitie te versnellen door duurzame en energiezuinige oplossingen te bieden aan de klant. “We streven ernaar economische prestaties te combineren met een positieve impact op mens en planeet. We maken daarin bewuste keuzes en kiezen voornamelijk voor projecten waar we dit kunnen realiseren. Gelukkig vinden we steeds meer bedrijven aan onze zijde met dezelfde ambities. Duurzaamheid staat in vrijwel iedere directiekamer hoog op de agenda.”

Bijdragen aan drie belangrijke transities
Volgens Paul onderscheidt EQUANS drie belangrijke transities, waaraan het bedrijf een bijdrage wil leveren. “Deze transities vinden plaats op het gebied van energie, digitalisering en industrie. Naast de eerder genoemde energietransitie, zie je dat industrieën steeds verder robotiseren en automatiseren. Slimme apparaten met realtime inzicht doen overal hun intrede. Dat leidt ook tot een digitale transitie waarbij, naast slim afstemmen, ook beveiliging en privacy cruciale factoren zijn. We zijn meer en meer met elkaar verbonden. Die verbindingen maken dat bedrijfskritische systemen, netwerken, data en dienstverlening kwetsbaar zijn voor cybercriminelen. Om die reden hebben wij specialisten voor digitale veiligheid en IT-infrastructuur in huis.”

Werk maken van duurzaamheid
Het enthousiasme en de passie waarmee Bart en Paul over hun werk praten, werkt aanstekelijk. Het lijkt over méér te gaan dan werk alleen. “Dat klopt”, beamen ze. “Bij EQUANS krijg je zoveel ruimte om te doen wat je wilt doen. “Iedereen van EQUANS staat klaar om klanten te helpen met innovatieve en duurzame technische oplossingen.” Doordat zoveel bedrijven dit omarmen, zijn we steeds op zoek naar nieuwe collega’s . Mannen en vrouwen met dezelfde ambities. Op ieder niveau in onze organisatie kun je instromen en doorgroeien. Wil je weten wat jouw kansen zijn bij EQUANS? Laat het ons weten!”

www.EQUANS.nl

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement