Symposium grensontkenning

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Symposium grensontkenning

11 december 2018 @ 15:30 - 20:30

De historische fusie van de havens van Gent en Zeeland tot één interregionale haven zwengelt de discussie aan hoe wij de regio rondom de havens in Zeeuws-Vlaanderen en Gent aantrekkelijk kunnen maken. Wonen aan de grens is – kijken naar een leuke job in Terneuzen – winkelen in Sluis – een studie volgen in Gent – kiezen voor een universitair hospitaal. “Het ‘grens denken’ remt de kansen op een duurzame economische boost,” meent D66 Zeeland. Durven de bestuurders van Zeeland en Vlaanderen een stap verder te gaan door de grens te ontkennen? Een revolutionaire gedachte of een reële optie om de aantrekkingskracht van de hele regio te vergroten?

Het symposium wilt de kansen voor het succesvol ontwikkelen van de regio in beeld brengen als ’kans in 360°’ met inspirerende sprekers over succesvolle grensoverschrijdende initiatieven die het ondernemen, wonen en werken over de grens makkelijker maken. Zij verwachten o.a. drs. Matthijs Huizing, adviseur externe betrekkingen ITEM en voorzitter Actieteam Grensoverschrijdende Economie en Arbeid (2015-2018); Jan Lagasse, ceo North Sea Port en drs. Patricia Kruytzer, coördinator Eurode Kerkrade, René Smit, voorzitter Raad van Bestuur ZorgSaam. Het symposium is bedoeld voor D66 leden, bestuurders, politici, instellingen en ondernemers uit Zeeland en Vlaanderen.

Voor D66 Zeeland is dit symposium een verkenning voor een initiatiefvoorstel tot de oprichting van een Euregionaal Business Center op de grens.

Aanmelden via a.vd.ree@zeeland.nl met vermelding naam, organisatie en contactgegevens.

Gegevens

Datum:
11 december 2018
Tijd:
15:30 - 20:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , , , , ,
Website:
http://www.grensontkenning.eu

Organisator

D66 Zeeland

Locatie

Industrieel Museum Zeeland
Westkade 114
Sas van Gent, Zeeland Nederland
+ Google Maps