Evenementen

BO² Event in teken ‘Verrassend Lokaal’

Grootste Business-to-Business evenement van Zeeuws-Vlaanderen in teken van ‘Verrassend Lokaal’

Op vrijdag 20 november a.s. organiseert de Junior Kamer Zeeuws-Vlaanderen met BO² wederom het grootste B2B evenement van Zeeuws-Vlaanderen. Jaarlijks verbindt de organisatiecommissie een thema aan het evenement. In 2015 staat het BO²-event in het teken van ‘Verrassend Lokaal, Business Opportunities in retail’. Passend bij het thema strijkt het evenement neer bij Morres Wonen in Hulst. Het BO² organisatiecomité tovert diverse ruimtes van het woonwarenhuis om tot een heuse evenementenlocatie.

Verrassend Lokaal
Aanhakend op de trend BUY LOCAL – EAT LOCAL – ENJOY LOCAL heeft de BO² organisatie zich ten doel gesteld de consument bewuster te maken van de meerwaarde van ‘lokaal kopen’. Steeds meer consumenten kopen via internet in plaats van lokaal. Hoewel het online shoppen niet tegen te houden is, is het voor ondernemers en daarmee automatisch voor de leefbaarheid in een stad/dorp van levensbelang dat consumenten lokaal blijven kopen.

Wedstrijd
Onderdeel van het evenement is de competitie tussen Zeeuws-Vlaamse ondernemersverenigingen om de titel ‘Meest verrassende winkelgebied van Zeeuws-Vlaanderen’. Na een spannende eerste wedstrijdronde veroverden Hulst Stationsplein, Zaamslag ZAVO en Winkelhart Breskens een plaats in de finale. Aan de hand van workshops hebben de drie finalisten in samenwerking met het ‘Platform De Nieuwe Winkelstraat’ elk gewerkt aan een visie voor een toekomstbestendig winkelgebied. Want hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat de consument fysiek blijft winkelen? Daarnaast hebben de winkelgebieden een verrassend lokale actie opgezet die onlangs aan de hoofdsponsors werd gepresenteerd.

Finale
Tijdens het BO² event op 20 november a.s. geven de finalisten een elevator pitch presentatie over hun visie aan de jury en het publiek. De jury kiest de winnaar aan de hand van de presentaties, de eerdere resultaten uit de voorgaande wedstrijdronde (mystery shopping en consumentenwaardering), de hoofdsponsordag en de publiekstemmen . De uiteindelijke winnaar mag samen met een expert uit het ‘Platform De Nieuwe Winkelstraat’ de plannen op een hoger niveau brengen.

Cor Molenaar, dagvoorzitter en spreker
CorMolenaar150x150
Het thema ‘Verrassend Lokaal’ vraagt om een inspirerende spreker. De BO² commissie heeft in prof. dr. Cor Molenaar een ideale dagvoorzitter en spreker gevonden. Cor Molenaar analyseert de strijd, de gevaren, maar beschrijft ook de talloze kansen en mogelijkheden waarmee de retail het tij kan keren. Hij behandelt het nieuwe koopgedrag van consumenten (het nieuwe winkelen), de evolutie van de retail (hoe het was, hoe het is en hoe het moet worden) en laat zien hoe de toekomst voor de winkel er daadwerkelijk uit gaat zien.

Event bijwonen?
Het grootste B2B evenement van Zeeuws-Vlaanderen bijwonen kan vanaf € 350 (incl. 2 kaarten). Kijk voor de mogelijkheden op www.go2bo.nl.

BO2

Tags

Related Articles

Geef een reactie