Evenementen

Congresprogramma Food in de Delta 2015

.
Food in de Delta 2015 in hotel Arion te Vlissingen

De tweede editie van het congres Food in de Delta vindt dit jaar plaats in hotel Arion te Vlissingen. Het congres gaat om 8:00 uur van start met een Zeeuwse ontbijt, en eindigt om 16:15 uur met een netwerkborrel door Stichting Lekker Regionaal Product.

Congresprogramma

Het congres Food in de Delta gaat van start met een typisch Zeeuws ontbijt. Daarna is het programma opgebouwd uit drie blokken waar de thema’s innovatie in de food, ondernemerschap en het regionale product, en de foodsector in een breder perspectief voorbij komen.

Tijdens het Zeeuws ontbijt is gedeputeerde Kees van Beveren gastheer. De heer van Beveren is als gedeputeerde bij Provincie Zeeland onder meer voor financiën, infrastructuur, landbouw en visserij verantwoordelijk.

FIDcollage

In het eerste blok met het centrale thema “innovatie in de food” verzorgen Xander Beks en Froukje Kooter een duopresentatie genaamd “de toekomst van de agrifoodsector: jongeren in de driver’s seat”. Jan van Rijsingen, foodondernemer, pionier en lid van het team Agri & Food spreekt in dit blok over innovaties in het MKB van de agri- en foodsector. Daarnaast wordt het project high sensing 2.0 gepresenteerd door Mark Verhage. Dit project van ZAJK, DLV Plant en ZLTO heeft als doel om bestaande nieuwe meettechnieken te gebruiken en klaar te maken voor de praktijk.

Het tweede blok gaat over ondernemerschap en het regionale product. Tilly Sintnicolaas, Franca de Winter en Lisette Kreischer zullen de presentaties binnen dit blok verzorgen. Tilly Sintnicolaas, eigenaar van Bureau van Sintnicolaas, start in blok 2 met haar presentatie over nieuwe markten en ketens (Zuidwestervis). Franca de Winter is mede-initiatiefnemer van het Vers & Handig, een nieuw regionaal logistiek concept waarbij de dagelijkse boodschappen bij de consument thuis worden bezorgd. Logistieke concepten (B-t-C) staan centraal in haar verhaal. Daarnaast spreekt Lisette Kreischer over The Dutch Weedburger in Zeeland.

In het derde blok wordt de foodsector in een breder perspectief besproken. Tijdens dit blok spreekt Jack Kloosterboer, directeur Kloosterboer Vlissingen, over de toegevoegde waarde van havens in de foodsector. Professor Ruud Huirne, directeur Food en Agri Rabobank Nederland, spreekt tijdens dit blok over de toekomst van Food en Agri. Esther de Lange, Europarlementariër voor het CDA met de portefeuille landbouw en plattelandsontwikkeling, is de derde spreker in het derde blok van het programma. Zij geeft tijdens het congres haar visie over de foodsector.

Inschrijven

Inschrijven voor het congres Food in de Delta kan via de website, www.foodindedelta.nl. Hier vindt u ook het complete programma terug. Het is mogelijk in te schrijven per blok met een keuze voor de ochtend- of middagsessie. Inschrijven voor de ontbijtsessie is mogelijk voor maximaal 50 deelnemers.

FID2015

Tags

Related Articles

Geef een reactie