EvenementenNetwerkenNieuws

Contacta 2017: Heb jij het verschil gemaakt?


‘Maak het verschil’. Dat was dit jaar het thema van Contacta, de netwerkbeurs die afgelopen dagen ondernemend Zeeland in grote getale naar de Zeelandhallen in Goes trok. Een thema dat iedereen op zijn eigen manier kan invullen en ook op verschillende manieren uitgedragen kan worden.

IMG_2084Heb jij het verschil gemaakt?
Wie heeft nou echt het verschil gemaakt tijdens Contacta? Heb jij je doelen bereikt die je vooraf heb gesteld? Wij zagen wel een paar uitschieters het verschil maken. Op het Bevelandenplein werd in culinair opzicht het verschil gemaakt door Restaurant Het Binnenhof. In een bijzonder kleine keuken wist chef Arjan Suijkerbuijk zijn gasten te verrassen met kwalitatief hoogwaardige (en goed gevulde) beursmenu’s. Mocht je gezelschap onverhoopt moeten vertrekken voordat het hoofdgerecht is gearriveerd, dan is het absoluut geen straf om twee hoofdgerechten tot je te nemen.

IMG_2125Het Zeeuws-Vlaams Paviljoen maakte specifiek het verschil door als groep bedrijven een eenheid uit te stralen, o.a. door het gebruik van transparante stands. Eigenlijk liep alles door elkaar heen en juist dat maakte het een dynamisch geheel. Een verrassende activiteit op het Zeeuws-Vlaamse plein was het ‘Het Netwerkkleed’, georganiseerd door Marscha de Booij, waar ondernemers op ludieke wijze elkaar konden leren kennen onder het genot van een hapje en een drankje.

Op het innovatieplein werd, zoals je mag verwachten, ook het nodige verschil gemaakt. Zo liepen we deze kleine robotvriend (zie video) ineens tegen het lijf.

Inspiratie
Mocht je op zoek zijn geweest naar inspiratie om het verschil te maken, dan kon je aan je trekken komen bij de verschillende topsprekers in de Contacta Arena. Stuk voor stuk inspirerende mensen die op hun manier het verschil maken of al hebben gemaakt. Woensdag was de arena het toneel voor Anna Nooshin (30), die op 7-jarige leeftijd van Teheran naar Nederland vluchtte. Ze vertolkt de droom van veel jonge meiden, maar liet ook zien dat haar succes niet aan komt waaien met een ‘leuk koppie en een gulle lach’. Door hard werken en groots te durven denken schopte zij het van vluchteling tot de bekendste vlogger en fashiondeskundige van Nederland.

IMG_2097Vervolgens gaf Erland Galjaard (50) een kijkje achter de schermen van enkele van zijn succesprogramma’s. Door in zijn eigen ideeën te blijven geloven maakt hij het verschil en schopte hij het tot directeur bij RTL Nederland. Donderlag nam Carlo van de Weijer het publiek mee in de kunst om een bedrijf staande te houden in uitdagende tijden van innovaties. Hij heeft het tot global expert ITS bij TomTom geschopt. Het laatste woord in de arena was voor Maarten van der Weijden. De openwater-zwemmer overwon leukemie en bekroonde zijn strijd in 2008 met Olympisch goud in Peking. Na zijn presentatie nam hij ook nog de moeite om samen met SportZeeland het startschot voor de TalentBoost te geven.

 

TEKST: MENNO KOLE

Tags

Related Articles

Geef een reactie