Evenementen

Een Bunder Verbeelding

Verbeeldende kunst op de Bunder in ’s-Heer Arendskerke

Negen kunstenaars exposeren volgende maand op de septembertentoonstelling van een Bunder Kunst in ’s-Heer Arendskerke. Elke vrijdag, zaterdag en zondag van 12 september t/m 4 oktober staat de poort van De Bunder open van 13.00-17.00u. Tijdens de expositie wordt werk van de volgende kunstenaars gepresenteerd; Ton Lamper,  Sandra van der Meulen & Gerdi Zwaan, Wim Bakker, Rob Maaskant, Han Koster, Karin Starmans, Joke Konings en Funfest.

Opening expositie: zondag 13 september om 14.00 uur

BunderVerbeeldingAndere kunstenaars uit disciplines zoals muziek, theater, dans, film en performance worden uitgedaagd om gedurende de openingstijden op de diverse beelden te reageren; Cantare, Han Koster, Yutaka, Karel en de Boswachters, Julio Melio & Sifra Tempelmans, Konpaku, Toerental, Eef de Graaf en Yesterday’s Papers. Elke zaterdag en zondag is er een optreden. Het volledige programma is te vinden op de website www.eenbunderkunst.nl.

Avondactiviteiten

Dit jaar zijn er ook 2 bijzondere avondactiviteiten; voor de avond van 19 september kan er ingeschreven worden voor een bijzondere maaltijd, ‘Diner der Verbeelding’, een combinatie van eten, muziek en entertainment . Inschrijven kan via de website. Op 3 oktober wordt de film ‘Silhouetten tegen het licht’ van Eef de Graaf vertoont in combinatie met livemuziek van Yutaka.

Open Monumentendag

Zoals gebruikelijk linkt de organisatie aan het thema van de Open Monumentendag, dit jaar ‘Kunst&Ambacht’. Het ambacht van de beeldende kunstenaars komt tot volle aandacht in de constructies en de technieken van hun werk en leidt tot kunst als verbeelding.

Landschapstuin Allemekinders-Beveland

De verrassende groenstructuren in de landschapstuin van Allemekinders-Beveland groenprojecten geven een extra dimensie aan de tentoongestelde kunstwerken. Hierin heeft zich in een paar jaar tijd ook de vaste collectie gevormd die eveneens te bezichtigen is.

Stichting ‘Een Bunder Kunst’

De stichting Een Bunder Kunst (www.eenbunderkunst.nl) exploiteert de 10.000 vierkante meter (= 1 ha, = 1 bunder) grote tuin in ’s Heer Arendskerke. Ze laat er jaarlijks in september kunstenaars exposeren. Ook worden er andere manifestaties, zoals kunstveilingen, in georganiseerd. Als Een Bunder Business is de tuin ook beschikbaar voor bedrijfspresentaties en andere commerciële activiteiten. De ingang van de Bunder ligt aan de Panhoeveweg in ’s-Heer Arendskerke.

Tags

Related Articles

Geef een reactie