EvenementenKennisoverdrachtNetwerken

Grensoverschrijdend ondernemen op Crossborder Event

Hoe kunt u profiteren van voordelen die de andere kant van de grens u biedt?

Op dinsdag 17 april organiseren Zeeland & West-Brabant Business samen met EURES Scheldemond en Frame 21 Crossborder Office een informatie- en inspiratieavond over internationaal en interregionaal ondernemen. Dit evenement vindt plaats bij Frame 21 Business Centre in Roosendaal.

tekst: Zeeland Business | foto's: Marijana Pajovic, fotoGENic | plaats: Roosendaal

Tijdens deze avond worden diverse onderwerpen behandeld gericht op het zakendoen tussen Nederland en België in het algemeen, maar ook tussen de grensgebieden Zeeland, West-Brabant, Vlaanderen en Antwerpen. Ook wordt het ondernemen tussen andere buurlanden en verre landen behandeld en vindt er informatie plaats over de gevolgen van de Brexit.

Welke kansen biedt grensoverschrijdend ondernemen ons?

Vlaanderen, West-Brabant en Zeeland hebben grensoverschrijdende samenwerking allen in hun beleidsnota’s staan. Doel is te komen tot meer strategische samenwerking op het gebied van grensoverschrijdende thema’s zoals innovatie, grensarbeid, slimme mobiliteit, logistiek-haven, creativiteit, duurzaamheid en gezond ouder worden. Er zijn voldoende best practices. De fusie van het Havenbedrijf Gent met Zeeland Seaports tot North Sea Port is van ongemeen grote betekenis.

foto: Crossborder event 2017 (fotograaf Marijana Pajovic)

Best practises

Tijdens dit crossborder event worden de bezoekers geïnspireerd met best practises van grensoverschrijdende samenwerkingen en krijgen bezoekers informatie over uiteenlopende onderwerpen als; vestigen in Nederland of België, internationale juridische valkuilen, de impact van de Brexit, cultuurverschillen, het vinden van grensoverschrijdende partners, taalbarrières, internationaal zakendoen, subsidiemogelijkheden, bedrijfsovernames, merkregistratie en het werven en aannemen van personeel.

Drie grensregio’s

Het evenement wordt georganiseerd voor ondernemers/werkgevers uit de drie grensregio’s die interesse hebben om zaken te doen over de landsgrenzen heen, openstaan voor grensoverschrijdende ontmoetingen en op zoek zijn naar informatie over hoe zij grensoverschrijdende kansen kunnen verzilveren. Het evenement is volledig gratis bij te wonen inclusief een gevarieerd Nederlands-Vlaams buffet (aangeboden door Frame21, excl. Consumpties).

Kennis  over grensoverschrijdend ondernemen

Diverse partijen uit Nederland en Vlaanderen zijn aanwezig om hun kennis over grensoverschrijdend ondernemen te delen. Bij dit evenement zijn onder andere EURES, de Kamer van Koophandel, UWV, Flanders Invest & trade en Frame 21 betrokken. Medeorganisator EURES zet zich in voor het bevorderen van de arbeidsmobiliteit in de grensstreek Vlaanderen-Nederland door de organisatie van gerichte activiteiten gefocust op werkzoekenden en werkgevers. In het partnership werken UWV Werkbedrijf & VDAB, vakbonden, werkgeversorganisaties en lokale overheden samen om de arbeidsmobiliteit in de grensregio’s te bevorderen. Frame 21 biedt adviezen en huisvesting voor internationaal zakendoen op het gebied van financiële, juridische, sales, marketing en HR aspecten.

Aanmelden voor het Crossborder Event 2018 kan hier »

Tags

Related Articles

Geef een reactie