Evenementen

Kickoff Festival Zeeland

Middelburg, 21 augustus

Studenten in Zeeland trappen woensdag 21 augustus het studiejaar gezamenlijk af op de Markt in Middelburg tijdens Kickoff Festival Zeeland. Kickoff Festival Zeeland is hét studentenfestival voor studenten van de HZ, Scalda en University College Roosevelt. Er zijn optredens van o.a. Famke Louise, The Partysquad en La Fuente.

Naast de grote headliners nodigt het festival ook regionale dj’s uit waaronder A-Styl, Team Peach en DJ Nikki (winnares Kunstbende Zeeland). Ook betreden LPSTCK Soundystem, Ziggy en MC Nash het podium. Naast het hoofdpodium staat op de Markt een Oostenrijkse Schirmbar. Daar kan met koptelefoons ’s middags geluisterd worden naar Kunstbende Zeeland talenten Django Boegheim, Marith van Beek en Sigourney de Roos. ’s Avonds transformeert de Schirmbar in de beste Silent Disco van het land.

Student Market en Four Freedoms Debat

Verschillende bedrijven en organisaties uit de regio zullen zich op de Student Market presenteren. Studenten kunnen in gesprek met hun toekomstige werkgevers en ontmoeten studentenverenigingen en aanbieders van studentenfaciliteiten. Voorafgaand aan het festival vindt in de Burgerzaal van het Oude Stadhuis in Middelburg tussen 13.00 en 15.00 uur het Four Freedoms Debat plaats. Onder leiding van een professionele debatleider kunnen studenten debatteren over onderwerpen op het gebied van vrijheid. Het debat is vrij toegankelijk.

Kickoff Festival Zeeland

Kickoff Festival Zeeland is geopend van 15.00 tot 23.00 uur en is (ook voor niet-studenten) gratis toegankelijk. Het festival is een gezamenlijk initiatief van onderwijsinstellingen HZ University of Applied Sciences, Scalda en University College Roosevelt en komt voort uit het eerdere introductiefestival dat in 2017 werd georganiseerd in het kader van M800. Het festival wordt georganiseerd met steun van Provincie Zeeland, M800 en verschillende partners en sponsoren. Uiteindelijk moet Kickoff Festival Zeeland een terugkerend evenement worden dat om het jaar plaatsvindt in Vlissingen en Middelburg.

Tags

Related Articles

Geef een reactie