EvenementenInspiratiesessiesNetwerken

Sander Schimmelpenninck eerste spreker Contacta 2018

Hoofdredacteur Quote en slimste mens van Nederland te gast op netwerkevenement in Goes

GOES – Van advocaat naar pizzabakker naar slimste mens van Nederland en hoofdredacteur van de Quote. Sander Schimmelpenninck komt tijdens contacta 2018 praten over de Impact van Data.

Sander Schimmelpenninck (1984) studeerde Rechten in Rotterdam en Milaan. Na met frisse tegenzin als advocaat op de Zuidas rondgelopen te hebben, gooide hij het over een andere boeg en begon in 2012 te ondernemen. Sinds september 2013 combineert hij het ondernemen met het parttime redacteurschap bij Quote, waar hij in november 2016 werd benoemd tot hoofdredacteur. In 2018 won hij het programma ‘De Slimste Mens’.

Als opiniemaker laveert Schimmelpenninck graag tussen de klassieke links-rechtse tegenstelling. Zo vindt hij, net als Piketty, het huidige kapitalisme disfunctioneel met een groter gat tussen rijk en arm als gevolg.

Bij Quote schudde Schimmelpenninck Amsterdam wakker voor de gevaren van Airbnb, noemde vrouwelijk Nederland ‘lui’, nam het op voor het fenomeen corps en schreef vele goedgelezen verhalen: van het gesjoemel van de Postcode Loterij en botenbouwer VanDutch tot verhalen over zwarte Bitcoins, falende startups, de valse beloftes van de deeleconomie en inzichten in gesloten wereldjes als Insead.

Als opiniemaker laveert Schimmelpenninck graag tussen de klassieke links-rechtse tegenstelling. Zo vindt hij, net als Piketty, het huidige kapitalisme disfunctioneel met een groter gat tussen rijk en arm als gevolg. Werken zou weer een manier van volksverheffing moeten worden; nu loont het echter vooral om geld te laten werken. Daar staat tegenover dat hij aan politieke-correctheid een broertje dood heeft; het slachtofferdenken van veel menen is weinig productief. Eigen verantwoordelijkheid blijft uitgangspunt voor een beter bestaan. Lang leve de selfmade (wo)men!

Tags

Related Articles

Geef een reactie