Evenementen

Startersnetwerk: primeur op 18 maart

Zeeland Business lanceert in samenwerking met hoofdpartner Rabobank het eerste Startersnetwerk in Zeeland. Vanaf dat moment zal Zeeland Business een aantal keer per jaar netwerkbijeenkomsten organiseren voor starters en pre-starters. Net als met het reguliere netwerk voor de meer gevestigde ondernemer, zullen we op verschillende plaatsen in Zeeland neerstrijken.

Waarom een speciaal netwerk voor starters?

Startende ondernemers zijn volop bezig hun bedrijf op te bouwen. Om ervoor te zorgen dat je bedrijf bekend raakt binnen het bedrijfsleven, ben je natuurlijk flink aan het marketen en hoop je dat anderen je activiteiten oppikken. Maar hoe doe je dat nou, jezelf zichtbaar maken en aanbevelen? En hoe vergaar je meer kennis over het bedrijfsleven en jouw branche? Ben je bekend met de valkuilen in ondernemersland, voldoet je bedrijf aan alle voorwaarden of ben je misschien op zoek naar iemand die iets voor jou kan betekenen?

Al deze onderwerpen komen samen bij het Startersnetwerk. Tijdens de bijeenkomsten leer je bijvoorbeeld hoe je je facebook zakelijk kunt inzetten, hoe je je product kunt promoten, hoe je aan je beeldvorming en merk kunt bouwen. Maar boven alles wil Zeeland Business je helpen om effectief te bouwen aan je netwerk.

Effectief Netwerken

Netwerken is niet heel moeilijk. Tijdens je start heb je natuurlijk al diverse ondernemers en klanten leren kennen. Wellicht heb je visitekaartjes geruild en noteer je je contacten zodat je ze niet meer vergeet. Maar wat doe je er verder mee? En hoe kom je aan contacten die je niet uit het oog verliest. Hoe zorg je ervoor dat anderen jou onthouden?

Om een stevig en effectief netwerk op te bouwen heb je kennis nodig. Kennis over bijvoorbeeld:

– hoe kom je erachter wie waardevol is voor jouw netwerk

– hoe stel je jezelf voor, wat is belangrijk

– wat bied je aan en wanneer

– hoe houd je je netwerk levend en up to date

– waar zitten de contacten die je zoekt

Wanneer je lid bent van het Startersnetwerk, stellen we je in de gelegenheid om je netwerkactiviteiten uit te voeren en te verbeteren. We maken je bedrijf zichtbaar door de ledenlijst van het Startersnetwerk online te plaatsen. We geven je advies en tips om verder te komen dan waar je nu bent. Nu ben je gestart, door effectief te netwerken kun je verder alleen nog maar groeien.

De eerste avond van het nieuwe, unieke Zeeuwse Startersnetwerk wordt gelanceerd op 18 maart 2015. De Rabobank is hoofdpartner van het Startersnetwerk en is bereid gevonden haar expertise te delen over financiering, verzekering, betaalverkeer en dergelijke.

Het Zeeland Business StartersNetwerk dekt haar kosten door middel van vriendelijke lidmaatschapstarieven. Het is echter mogelijk om de sfeer te proeven door de eerste keer het netwerk gratis en vrijblijvend te bezoeken.

startersnetwerkProgramma 18 maart

17.45     Ontvangst

18.00    Broodjesbuffet

19.00    Kennissessies

19.40    Ervaren Ondernemer aan het woord

20.00   Pauze

20.15    Introductie Effectief Netwerken door Arne Hulstein

20.30   Effectief Netwerken in de praktijk

21.15     Einde bijeenkomst

Locatie + inschrijven

Rabobank Goes
Rabobank Oosterschelde
Livingstoneweg 13
4462 GL Goes

Inschrijven kan hier >>

Meer informatie is te vinden op http://www.zeelandbusiness.nl/startersnetwerk/

Tags

Related Articles

Geef een reactie