EvenementenInnovatie

Tweede editie ‘Food in de Delta’

.
Tweede editie van Food in de Delta op 29 januari

De tweede editie van het congres Food in de Delta vindt volgende week donderdag 29 januari plaats in hotel Arion te Vlissingen. Er hebben zich al veel ondernemers en belangstellenden aangemeld om zich tijdens dit congres te laten informeren over de laatste ontwikkelingen uit de foodsector.

Inschrijven kan nog steeds via de website, www.foodindedelta.nl. Het is mogelijk in te schrijven per blok met een keuze voor de ochtend- of middagsessie.

FIDCongresprogramma

Het congres gaat om 8:00 uur van start met een Zeeuwse ontbijt, en eindigt om 16:15 uur met een netwerkborrel door Stichting Lekker Regionaal Product.

Tijdens het Zeeuws ontbijt is gedeputeerde Kees van Beveren gastheer. De heer van Beveren is als gedeputeerde bij Provincie Zeeland onder meer voor financiën, infrastructuur, landbouw en visserij verantwoordelijk.

Blok 1: Innovatie in de food

In het eerste blok met het centrale thema “innovatie in de food” verzorgen Xander Beks en Froukje Kooter een duopresentatie genaamd “de toekomst van de agrifoodsector: jongeren in de driver’s seat”.

Jan van Rijsingen, foodondernemer, pionier en lid van het team Agri & Food spreekt in dit blok over innovaties in het MKB van de agri- en foodsector. Daarnaast wordt het project high sensing 2.0 gepresenteerd door Mark Verhage. Dit project van onder meer ZAJK en DLV Plant heeft als doel om bestaande nieuwe meettechnieken te gebruiken en klaar te maken voor de praktijk.

Blok 2: Ondernemerschap en het regionale product

Het tweede blok gaat over ondernemerschap en het regionale product. Tilly Sintnicolaas, Franca de Winter en Lisette Kreischer zullen de presentaties binnen dit blok verzorgen. Tilly Sintnicolaas, eigenaar van Bureau van Sintnicolaas, start in blok 2 met haar presentatie over Zuidwestervis. Franca de Winter is mede-initiatiefnemer van het Vers & Handig, een nieuw regionaal logistiek concept waarbij de dagelijkse boodschappen bij de consument thuis worden bezorgd. Logistieke concepten (B-t-C) staan centraal in haar verhaal. Daarnaast spreekt Lisette Kreischer over The Dutch Weedburger in Zeeland.

Blok 3: Foodsector in breder perspectief

In het derde blok wordt de foodsector in een breder perspectief besproken. Tijdens dit blok spreekt Jack Kloosterboer, directeur Kloosterboer Vlissingen, over de toegevoegde waarde van havens in de foodsector. Professor Ruud Huirne, directeur Food en Agri Rabobank Nederland, spreekt tijdens dit blok over de toekomst van Food en Agri.

Esther de Lange, delegatieleider van het CDA in het Europees Parlement, is de derde spreker in het derde blok van het programma. Zij geeft tijdens het congres haar visie over de foodsector.

FID2015

Tags

Related Articles

Geef een reactie

Check Also

Close