EvenementenNieuws

Walhout Civil wint PioniersPrijs

Zeeuwse PioniersPrijs 2017 naar gebroeders Walhout,  film ‘Weg Van Jou’ wint Publieksprijs

Nog voor je dertigste met je eigen succesvolle ingenieursbureau werken aan mooie waterbouwprojecten over de hele wereld is al bijzonder. Maar als je dan ook nog door de Nederlandse overheid wordt gevraagd om tijdens de noodhulp het herstel van de havens, vliegvelden en wegen op Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius te coördineren en controleren, is er iets bijzonders aan de hand. Hun snelle en daadkrachtige optreden zorgde ervoor dat de logistieke bevoorrading en evacuaties snel konden worden uitgevoerd.

Deze jonge ingenieurs laten zien dat je na je studie prima vanuit Zeeland kunt werken aan zeer bijzondere internationale projecten, als je er voor gaat en af en toe een beetje lef toont.

“Ingenieursbureau Walhout Civil uit Middelburg is een fantastisch voorbeeld van Zeeuwse pioniersgeest en ondernemerschap en daarmee terecht de winnaar van de Zeeuwse PioniersPrijs 2017. Deze jonge ingenieurs laten zien dat je na je studie prima vanuit Zeeland kunt werken aan zeer bijzondere internationale projecten, als je er voor gaat en af en toe een beetje lef toont. Ze waren eerder al betrokken bij het bergen van het Italiaanse cruiseschip Costa Concordia en laten nu zien dat zo’n bijzonder project geen eenmalige gelukstreffer was. Ze zetten daarmee Zeeland positief op de kaart en zijn een voorbeeld en inspiratie voor anderen.”

Korné en Jan Walhout kregen de Zeeuwse PioniersPrijs, de €5.000,- prijzengeld en het bijbehorende kunstwerk van Henk Vierveijzer zaterdag uitgereikt door niemand minder dan Ahold Delhaize topman Dick Boer. Deze in het Zeeuwse Axel geboren CEO kwam speciaal naar de Abdij in Middelburg voor het bijwonen van deze vijfde editie van de prijsuitreiking en vertelde de aanwezigen op inspirerende wijze over zijn carrière en Zeeuwse roots.

Zij hebben jaren gewerkt aan het realiseren van deze internationale film, waardoor nu honderdduizenden mensen kennis maken met het mooie van Zeeland en Zeeuws-Vlaanderen.

Publiekswinnaar
De meeste publieksstemmen waren voor Jan Lievens en Nynke van der Ploeg, de initiatiefnemers van de succesvolle speelfilm film ‘Weg Van Jou’. Zij hebben jaren gewerkt aan het realiseren van deze internationale film, waardoor nu honderdduizenden mensen kennis maken met het mooie van Zeeland en Zeeuws-Vlaanderen.

Lubo International, Seaweed Harvest Holland en VAM WaterTech waren de andere genomineerden. De jury gaf aan dat het ook dit jaar weer bijzonder lastig was om te kiezen uit zoveel mooie Zeeuwse initiatieven en bedrijven. “Dat bewijst hoeveel moois we in Zeeland hebben om trots op te zijn. We moeten dat alleen wat meer uitdragen, misschien zelfs van de daken schreeuwen. Daarvoor heeft De Zeeuwse Connectie deze prijs in het leven geroepen.”

Eerdere winnaars waren VitroPlus/ViVi, OOS International, Zilte Academie, Kustmarathon Zeeland, Snappic en Appelaere.

—–

Stichting De Zeeuwse Connectie is een netwerk van negenduizend Zeeuwen, binnen en buiten Zeeland, dat Zeeuwen met elkaar verbindt en activeert. Offline, met borrels en bijeenkomsten in Zeeland en de Randstad en online op social media zoals Facebook, Linkedin en Twitter. www.zeeuwseconnectie.nl.

Tags

Related Articles

Geef een reactie