Evenementen

Welke Zeeuwse Pionier verdient €5000,-?

Laatste weken voor aanmelden Zeeuwse PioniersPrijs zijn ingegaan

Wie wint de €5.000,- prijzengeld?
Ook dit jaar geeft stichting De Zeeuwse Connectie €5.000,- aan een organisatie of persoon die zich als Zeeuwse pionier heeft weten te onderscheiden en daarmee Zeeland in positieve zin op de kaart heeft gezet. Potentiële winnaars aanmelden voor deze Zeeuwse PioniersPrijs kan nog tot half september via www.zeeuwsepioniersprijs.nl.

“Zeeuwen zijn vaak wat bescheiden. Er worden in Zeeland zoveel mooie dingen ondernomen die Zeeland verder kunnen brengen en de provincie in een positief daglicht stellen. Wij willen dit soort initiatieven aanmoedigen en ondersteunen, een duwtje in de rug geven. Daarom is de Zeeuwse PioniersPrijs in het leven geroepen. Het prijzengeld, beschikbaar gesteld door sponsoren Rabobank en DRV, is natuurlijk van harte welkom, maar ook de media aandacht blijkt erg waardevol voor de genomineerden en winnaar. En het levert direct goede Zeeland-reclame op.” Aldus Frederik Sinke en Jim Goedhart van stichting De Zeeuwse Connectie.

De winnaars kunnen bedrijven zijn, zoals de eerdere winnaars OOS International, foto-app Snappic.nl of Appelaere, maar ook personen of organisaties maken kans. “De winnaar van 2015, Zilte Academie Zeeland, is geen bedrijf, maar wil Zeeland op de kaart zetten als culinaire provincie en koks laten werken met mooie Zeeuwse producten. En de publieksprijs ging niet voor niets naar de Kustmarathon. Beide zijn mooie initiatieven die goed zijn voor Zeeland. Voor dit jaar is er bijvoorbeeld ook al een persoon aangemeld die als vluchteling in Zeeland aankwam en nu zijn eigen succesvolle supermarkt heeft. Ook dat is pionieren: Luctor et Emergo!”

Zeeuwse Handelsmissie naar Den Haag
De genomineerden voor de Zeeuwse PioniersPrijs worden dit jaar op een bijzondere manier bekend gemaakt, tijdens een groots Zeeuws evenement dat onderdeel is van het Prinsjesfestival in Den Haag, op zaterdag 17 september. Tijdens deze Zeeuwse Handelsmissie in Den Haag wil De Zeeuwse Connectie Zeeland promoten onder Hagenaren en meer Zeeuwen samenbrengen.

Zodra de genomineerden bekend zijn kan het publiek opnieuw meehelpen: iedereen kan via de website op die genomineerden stemmen en mede bepalen wie de uiteindelijke winnaar moet worden. De winnaar wordt bekendgemaakt op zaterdag 8 oktober, tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van De Zeeuwse Connectie.

De Zeeuwse Connectie is een snelgroeiend netwerk van ruim achtduizend Zeeuwen, binnen en buiten Zeeland, dat Zeeuwen met elkaar wil verbinden. Zij organiseren borrels en bijeenkomsten in Zeeland en in de Randstad (Amsterdam, Den Haag & Rotterdam) en zijn actief op Facebook en Linkedin. Eens per jaar organiseert men een bijeenkomst in Zeeland om Zeeuwen die de provincie hebben verlaten weer eens terug te laten komen en om boomerang-Zeeuwen, import-Zeeuwen en alle anderen die Zeeland een warm hart toe dragen op een gezellige manier samen te brengen. Tijdens deze bijeenkomst, dit jaar op zaterdag 8 oktober, wordt de Zeeuwse PioniersPrijs uitgereikt. “Dankzij de gezamenlijke Zeeuwse achtergrond leggen mensen binnen ons netwerk gemakkelijk contact en helpen ze elkaar daar waar mogelijk graag. Het is niet alleen gezellig, maar opent echt deuren. Dit biedt kansen voor de Zeeuwen zelf, maar uiteindelijk ook voor heel Zeeland. Dat proberen wij aan te moedigen.”

.

Tags

Related Articles

Geef een reactie