EvenementenInspiratiesessiesKennisoverdrachtNetwerkenNieuws

Laurens Simonse reikt Zeeuwse Pioniersprijs uit en is 2 keer te gast in Zeeland

De Zeeuwse Connectie: 8 februari @ Middelburg | Portaal van Vlaanderen: 18 februari @ Terneuzen

MIDDELBURG – Laurens Simonse, oprichter van Team Rockstars IT, komt in februari twee keer naar Zeeland. Op 8 februari is geboren Zeeuws-Vlaming te gast bij het jaarevent van De Zeeuwse Connectie in Middelburg. Hij vertelt over zijn carrière, zijn Zeeuwse achtergrond en zijn visie op ondernemen én reikt dit jaar de Zeeuwse PioniersPrijs uit. Op 18 februari is hij de spreker tijdens de ZB Talk bij Portaal van Vlaanderen in Terneuzen.

Zeeuwse Pioniersprijs

Zaterdag 8 februari wordt voor de zevende keer de Zeeuwse PioniersPrijs uitgereikt. Stichting de Zeeuwse Connectie organiseert dit feestelijke event elk jaar om Zeeuwen van buiten Zeeland weer eens terug te halen naar hun geboortegrond en om tegelijk meer aandacht te geven aan de vele bijzondere Zeeuwse organisaties en initiatieven die Zeeland rijk is. Dit jaar komt Team Rockstars IT oprichter en Zeeuws-Vlaming Laurens Simonse terug naar zijn geboortegrond om de prijs aan de winnaar uit te reiken: maar liefst €5.000,- prijzengeld, een kunstwerk en vooral ook veel media-aandacht. Dit event vindt plaats in Middelburg, tijdens het jaarevent van stichting De Zeeuwse Connectie.

In Zeeland zijn we veel te bescheiden over de unieke mooie initiatieven en bedrijven die we hier hebben

  • Frederik Sinke en Jim Goedhart van De Zeeuwse Connectie

“In Zeeland zijn we veel te bescheiden over de unieke mooie initiatieven en bedrijven die we hier hebben. De Zeeuwse PioniersPrijs schreeuwt het van de daken, onder de duizenden volgers van De Zeeuwse Connectie, maar ook in lokale en landelijke media. Dat is goed voor Zeeland. De €5.000,- prijzengeld, beschikbaar gesteld door sponsoren Rijkse en de Zeeuwse Rabobanken, is natuurlijk fantastisch, maar eerdere winnaars hebben vooral ook veel profijt gehad van alle media-aandacht!”, aldus Frederik Sinke en Jim Goedhart van De Zeeuwse Connectie.

Het doel is om Zeeland te promoten en tegelijkertijd uitgevlogen Zeeuwen weer eens een dagje laten terugkeren naar hun Zeeuwse roots, om ze samen te brengen met andere actieve en betrokken Zeeuwen. Een bijzondere mix van ondernemers, studenten, ambtenaren, kunstenaars, import-Zeeuwen, boomerang-Zeeuwen en meer.

Laurens Simonse

Team Rockstars IT oprichter en Zeeuw Laurens Simonse, prijkte jaren op de Quote Top 100 Jonge Miljonairs. 8 februari komt hij vertellen over zijn carrière, zijn Zeeuwse achtergrond en zijn visie op ondernemen, daarna reikt hij de Zeeuwse PioniersPrijs uit. Met de aanwezigen wordt ook gediscussieerd over hoe we de regio nog aantrekkelijker kunnen maken voor die werknemers die Zeeland zo hard nodig heeft.

Ik liep op mijn achtste al met aardappelen langs de deuren, samen met mijn opa. Opa was zelf ook ondernemer en heeft mij altijd gestimuleerd dit te doen

“Het is uniek dat het ook dit jaar weer is gelukt om zo’n bijzondere Zeeuw aanwezig te laten zijn. Dat is de kracht van ons netwerk; Zeeuwen hebben echt veel over voor hun provincie en voor elkaar, dat nutten wij graag uit voor Zeeland. Het wordt een spectaculair en feestelijk event.”

De Zeeuwse Connectie
Uitnodiging 8 februari

Kandidaten aanmelden

Iedereen kan nog tot 23 januari kandidaten aanmelden voor de Zeeuwse PioniersPrijs, simpel via www.zeeuwsepioniersprijs.nl. De vijf genomineerden of finalisten worden daarna door de jury bekendgemaakt en vanaf dat moment kan ook het publiek zijn of haar stem uitbrengen. De prijs wordt 8 november uitgereikt tijdens een feestelijk event voor actieve en betrokken Zeeuwen van binnen en buiten Zeeland, in het Abdijcomplex in Middelburg.

De Zeeuwse Connectie

Stichting De Zeeuwse Connectie is een netwerk van ruim elfduizend Zeeuwen, binnen en buiten Zeeland, dat Zeeuwen met elkaar verbindt en activeert. Naast het organiseren van events in de Randstad, zijn zij actief op social media. Eens per jaar organiseert De Zeeuwse Connectie ook een evenement in Zeeland, om uitgevlogen Zeeuwen weer eens terug te halen naar onze provincie en om ze in contact te brengen met andere actieve en betrokken Zeeuwen, boomerang-Zeeuwen, import-Zeeuwen en alle anderen die Zeeland een warm hart toedragen. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook de Zeeuwse PioniersPrijs uitgereikt. De Zeeuwse Connectie is ook de initiatiefnemer van ZeeuwseVacaturebank.nl.

ZB Talk bij Portaal van Vlaanderen

Tien dagen later is Laurens Simonse de hoofdgast tijdens de ZB Talk op dinsdag 18 februari. Die netwerkbijeenkomst wordt georganiseerd door Zeeland Business i.s.m. Portaal van Vlaanderen. Locatie is het haveninformatiecentrum, midden in het dynamische sluizencomplex van Terneuzen.

De netwerkbijeenkomst begint met een rondleiding in het sluizencomplex. Vervolgens ish et woord aan Portaal van Vlaanderen. Het diner is in de vorm van streetfoodconcept en in vier gangen. Na het eten is het woord aan Laurens Simonse. “Ik liep op mijn achtste al met aardappelen langs de deuren, samen met mijn opa. Opa was zelf ook ondernemer en heeft mij altijd gestimuleerd dit te doen.” Zo introduceert Laurens Simonse, founder & chief van Team Rockstars IT, zich.

Tags

Related Articles

Geef een reactie