EvenementenKennisoverdracht

Zeeuwse Connectie borrel met Jan Kees de Jager

Zeeuwse Borrel in Amsterdam op vrijdag 8 september met Jan Kees de Jager als gastspreker

Op vrijdag 8 september organiseert De Zeeuwse Connectie weer een bijeenkomst voor Zeeuwen in Amsterdam. Deze gezellige avond voor Zeeuwen onder elkaar wordt regelmatig georganiseerd in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam en trekt steeds meer bezoekers. Naast borrelen en eten met andere Zeeuwen is er ook dit keer weer een inhoudelijk deel, waarbij de CFO van KPN, voormalig minister van Financiën én Zeeuw, Jan Kees de Jager vertelt over zijn loopbaan, zijn werk bij KPN en over zijn Zeeuwse achtergrond.

Vanwege zijn rol bij de transitie van KPN, zal ook worden gesproken over de parallellen met Zeeland en over zijn visie op de toekomst van Zeeland.

Nederland, Amsterdam, 18 januari 2017. Jan Kees de Jager, CFO KPN. Foto: Marcel Bakker
Jan Kees de Jager, CFO KPN. Foto: Marcel Bakker

“Het doel is om de band met Zeeland ook buiten onze provincie warm te houden. En om op een gezellige manier Zeeuwen met verschillende achtergronden samen te brengen. Studenten, ondernemers, ambtenaren, kunstenaars, jong en oud, van alles, maar allemaal met een band met Zeeland. We doen dit voor Zeeuwen in Amsterdam en omstreken, maar we merken dat er steeds meer Zeeuwen vanuit andere steden en ook vanuit Zeeland naar ons toe komen. En dat is prima; hoe meer we deze mensen met elkaar verbinden, hoe meer dit oplevert voor die Zeeuwen en uiteindelijk ook voor heel Zeeland. Er worden pittige discussies gevoerd over Zeeuwse onderwerpen en er worden leuke contacten gelegd. Maar het doel is vooral om een ontspannen en gezellige avond te hebben, met oude bekenden, leuke nieuwe mensen en natuurlijk met een hapje en een drankje.”

Jan Kees de Jager, net als voormalig minister-president Jan Peter Balkenende geboren in Kapelle, heeft een indrukwekkende loopbaan en is één van de meest invloedrijke Zeeuwen. Mede vanwege zijn Zeeuwse achtergrond werkt hij belangeloos aan deze bijeenkomst mee. Dat laat zien hoe zeer mensen bereid zijn iets te doen voor Zeeland.

De bijeenkomst start om 17.30 uur, in Het Sieraad in Amsterdam. Het is ook mogelijk om de gastspreker en het eten over te slaan en vanaf 20.00 uur gewoon bij de borrel aan te haken. Aanmelden kan via www.zeeuwseconnectie.nl

ZeeuwseConnectieInAmsterdamVrijdag8september

NB. Stichting De Zeeuwse Connectie is een netwerk van negenduizend Zeeuwen, binnen en buiten Zeeland, dat Zeeuwen met elkaar verbindt. Naast het organiseren van events in Amsterdam, Den Haag & Rotterdam, zijn zij actief op Facebook en Linkedin. Eens per jaar organiseert De Zeeuwse Connectie ook een evenement in Zeeland, om uitgevlogen Zeeuwen weer eens terug te halen naar onze provincie en om ze in contact te brengen met andere actieve en betrokken Zeeuwen, boomerang-Zeeuwen, import-Zeeuwen en alle anderen die Zeeland een warm hart toedragen. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook de Zeeuwse PioniersPrijs uitgereikt.

.

Tags

Related Articles

Geef een reactie