Evenementen

Zeeuwse familiebedrijf van 2015

Zeeuws Familiebedrijf van het jaar award dit jaar tijdens Film By the Sea

Omdat Zeeuwse Familiebedrijven sinds jaar en dag fundamenteel belangrijk zijn voor de Zeeuwse economie heeft Zeeland Business samen met accountantskantoor Baker Tilly Berk vorig jaar de award ‘Familiebedrijf van het jaar’ ingesteld. Dit jaar wordt de samenwerking uitgebreid met twee aanvullende partners, de Zeeuwse Rabobanken en de organisatie van Film by the Sea. De uitreiking vindt dit jaar plaats tijdens het Filmfestival in Vlissingen.

Ieder Zeeuws familiebedrijf maakt kans op award

Een onafhankelijke vakjury kiest de winnaar. De vakjury bestaat uit economen, mensen uit het bedrijfsleven en toonaangevende bestuurders. Nadrukkelijk gaat het niet om ‘het Beste familiebedrijf van het jaar’. De jury kijkt vooral naar innovatie, veerkracht, manier van werken, historie en de economische waarde voor Zeeland. Op deze manier kan in principe ieder Zeeuws familiebedrijf aanspraak maken op deze award. Van de prijs moet ook een inspirerende werking uitgaan naar alle Zeeuwse bedrijven.

Nomineer kandidaten

Juist omdat het gaat om het bijzonderste en niet per se het grootste bedrijf, willen we graag de Zeeuwen oproepen bedrijven te nomineren voor deze bijzondere award. Aanmelden kan tot 14 augustus 2015 via www.zeelandbusiness.nl/awards. Een onafhankelijke jury kiest daarna de winnaar.

Bouwbedrijf Fraanje winnaar in 2014

Het Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar werd vorig jaar voor het eerst gehouden bij de Mythe in Goes. Toen waren De Appelaere, Elektromotoren Bracke en bouwbedrijf Fraanje finalist en is de award uiteindelijk naar Fraanje gegaan. De jury bestond uit Ad de Korte, directeur bedrijven Rabobank, Hans van der hart, voormalig directeur Zeeland Seaports en Ben de Reu, gedeputeerde provincie Zeeland.

Veerkracht en incasseringsvermogen

Zeeland lijkt minder scherpe randjes te hebben als het gaat om de gevolgen van de crisis. Dit is een vertekend beeld. In een aantal opzichten is de klap ook in onze provincie hard aangekomen. Kenners wijzen er op dat dit beeld wellicht ontstaat door de kwaliteit van de Zeeuwse Familiebedrijven. Deze sector kenmerkt zich door een grote veerkracht, of misschien beter gezegd: een veel groter incasseringsvermogen dan bij andere ondernemingen. Zo is er binnen een familiebedrijf een grote loyaliteit en is men bereid een eventuele economische klap gezamenlijk te dragen. Omdat er in Zeeland zoveel familiebedrijven zijn kan dit het totaalbeeld beïnvloeden. Familiebedrijven staan bekend om hun vaak langdurige bestaan, trouwe personeelsbestand en persoonlijke contact.

Programma maandag 14 september

16.00 – 17.45: Film over familiebedrijf: La familie Beuer
(maximaal 75 tickets voor gereduceerd tarief á €7,50)

18.00 – 19.15: Heerlijk walk-inn diner
(Exclusief voor ZB Netwerkleden en genodigden)

19.00 – 19.30: Inloop avondprogramma

19.30 – 21.00: Uitreiking Familiebedrijf v/h Jaar award
Diverse interessante sprekers

21.00 – 22.00: Netwerksessie

Tags

Related Articles

Geef een reactie