EvenementenInnovatie

PioniersPrijs’17

Genomineerden Zeeuwse PioniersPrijs 2017 zijn bekend

— Jij kunt bepalen wie de publiekswinnaar wordt —

De vijf kanshebbers voor de Zeeuwse PioniersPrijs van dit jaar zijn door de jury bekend gemaakt. Wie uiteindelijk op 25 november de geldprijs en het bijbehorende kunstwerk krijgt uitgereikt wordt mede bepaald door stemmen van het publiek.

Genomineerden
De internationaal succesvolle milieuvriendelijke aardappelwasmachine van VAM WaterTech uit Borssele (Eduard van Antwerpen).
Ingenieursbureau Walhout Civil, die laten zien dat je na je studie in de Randstad gewoon vanuit Middelburg bijzondere internationale projecten kunt uitvoeren (Jan en Korné Walhout).
De unieke, milieuvriendelijke schroefdraadsmering van Lubo International uit Kortgene (Peter de Bruine).
Europa’s grootste zeewierkwekerij Seaweed Harvest Holland, gevestigd in Kerkwerve (John van Leeuwen & Julia Wald).
Weg Van Jou, de film die Zeeuws-Vlaanderen op de kaart zet (Jan Lievens & Nynke van der Ploeg) uit IJzendijke.

Winnaar 2017 VitroPlusViVi met CvdK
Winnaar 2016 VitroPlusViVi met CvdK Han Polman

Onderscheiden
Dit zijn de vijf genomineerden die volgens de jury de afgelopen periode het meest hebben laten zien welke mooie Zeeuwse initiatieven er zijn. Zij hebben zich als pionier onderscheiden op het gebied van durf, lef, vindingrijkheid en ondernemerschap en daarmee een positief beeld gegeven over onze provincie en de kansen die er in Zeeland zijn.

Stemmen
Op zaterdag 25 november wordt de Zeeuwse PioniersPrijs uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst van stichting De Zeeuwse Connectie in Middelburg. Tot die tijd kan ook het publiek zijn of haar stem uitbrengen op wie zij vinden dat de winnaar zou moeten zijn van de €5.000,- prijzengeld, de oorkonde en het bijbehorende kunstwerk van Henk Vierveijzer. Dit kan via www.zeeuwsepioniersprijs.nl. Ook de bijbehorende media-aandacht blijkt voor de winnaars erg waardevol te zijn.

Dick Boer
Omdat de prijs dit jaar voor de vijfde keer wordt uitgereikt, is deze lustrum-editie extra feestelijk en zal Ahold Delhaize topman Dick Boer, geboren in Axel, de aanwezigen toespreken en de prijs uitreiken. “Het is heel bijzonder dat de heer Boer tijd vrij maakt om aanwezig te zijn bij de uitreiking. Hij werkt belangeloos mee. Het geeft de kracht van dit Zeeuwse netwerk weer: vanwege hun Zeeuwse achtergrond en band met onze provincie zijn veel mensen bereid te helpen en deuren te openen; voor Zeeland. Als we dat met elkaar slim uitnutten kunnen we nog meer dingen voor Zeeland van de grond krijgen! Dat is ons doel.”

Er worden in Zeeland zoveel mooie dingen ondernomen die Zeeland verder kunnen brengen en de provincie in een positief daglicht stellen.

Zeeuwse Pioniersprijs 2016
De Zeeuwse Pioniersprijs

Bescheiden
“Zeeuwen zijn vaak wat bescheiden. Er worden in Zeeland zoveel mooie dingen ondernomen die Zeeland verder kunnen brengen en de provincie in een positief daglicht stellen. Wij willen dit soort initiatieven aanmoedigen en ondersteunen, een duwtje in de rug geven. Daarom is de Zeeuwse PioniersPrijs in het leven geroepen. Eerdere winnaars VitroPlus/ViVi, OOS International, Zilte Academie en Appelaere hebben veel profijt gehad van deze exposure. De €5.000,- prijzengeld, beschikbaar gesteld door de Zeeuwse Rabobanken en Rijkse Accountants & Adviseurs, is natuurlijk zeer welkom, maar ook de media aandacht blijkt erg waardevol voor de genomineerden en winnaar. En het levert direct goede Zeeland-reclame op.” Aldus Frederik Sinke en Jim Goedhart van stichting De Zeeuwse Connectie.

NB: Stichting De Zeeuwse Connectie is een netwerk van negenduizend Zeeuwen, binnen en buiten Zeeland, dat Zeeuwen met elkaar verbindt en activeert. Naast het organiseren van events in de Randstad, zijn zij actief op social media. Eens per jaar organiseert De Zeeuwse Connectie ook een evenement in Zeeland, om uitgevlogen Zeeuwen weer eens terug te halen naar onze provincie en om ze in contact te brengen met andere actieve en betrokken Zeeuwen, boomerang-Zeeuwen, import-Zeeuwen en alle anderen die Zeeland een warm hart toedragen. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook de Zeeuwse PioniersPrijs uitgereikt.

Uitnodiging Zeeuwse Connectie Zeeuwse PioniersPrijs 25nov2017 – Versie 2

.

Tags

Related Articles

Geef een reactie