Fietsvoordeelshop.nl verrast met aankoop Jeremiasse

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

Fietsvoordeelshop.nl heeft Fietsen en Fitness XXL by Jeremiasse overgenomen. De contracten zijn ondertekend en de medewerkers van beide partijen zijn geïnformeerd.

Voorlopig zal Fietsen en Fitness XXL by Jeremiasse nog als zodanig blijven opereren, maar in de loop van volgend jaar zal de winkel omgeturnd worden naar de formule van de Fietsvoordeelshop-keten. “Het is een mooie uitbreiding van onze winkels, die wij als een grote toegevoegde waarde zien,” laat Mark Vriend weten. “We waren nog niet goed vertegenwoordigd in Zeeland, dus daar waren we ons al langer op aan het oriënteren. De zaak van Jeremiasse staat in de wijde omgeving goed aangeschreven, dus we zijn erg blij met deze stap, die helemaal past in de groeistrategie van Fietsvoordeelshop.nl. Dit is onze eerste winkel in Zeeland en voorlopig ook de laatste.”

Vastgoed en fietsenzaak moeilijker te combineren
Medio december werd door Mark Vriend het eerste contact met Marten Jeremiasse gelegd via LinkedIn. Dat leidde tot het drinken van een kop koffie en een eerste kennismaking. “Het komt niet uit de lucht vallen,” erkent Jeremiasse. “We hebben ruim acht jaar geleden de huidige winkel geopend en hadden toen al voor ogen om ooit de zaak een keer te verkopen. Wanneer dat moment zich voordoet kan je nooit precies plannen en het komt misschien ook een paar jaar eerder dan verwacht, maar het blijft een mooie ontwikkeling.”
Jeremiasse is niet alleen succesvol in de fietsbranche. Naast zijn megastore in Goes is hij ook zeer actief in lokale vastgoedontwikkeling. In beide sectoren gingen voor Jeremiasse de zaken erg goed, maar het werd voor hem in toenemende mate lastig om die te combineren. “Als zich dan een kandidaat-koper aandient, ga je toch nadenken. We hadden nog wel een aantal hobbels te nemen, maar dat is allemaal in goed overleg gegaan. Ik kende Mark Vriend niet persoonlijk, maar al snel na onze kennismaking had ik al door dat hij een hele dan wel de geschikte kandidaat was,” aldus Jeremiasse. “Na ons eerste gesprek heb ik het enige maanden geparkeerd om er goed over na te denken, maar we hebben weer zo’n enorme drukke tijd achter de rug gehad, met zowel de winkel als de vastgoedactiviteiten, dat ik in augustus zelf contact met Vriend opgenomen heb. Daarna is de trein hard gaan rijden en hebben we in no-time de deal rond gemaakt.”

Einde aan ruim 90 jaar durend Jeremiasse-tijdperk
De overname van Jeremiasse’s winkel door Fietsvoordeelshop.nl is een bijzondere transfer in de fietsbranche. Temeer ook omdat daarmee een einde komt aan ruim 90 jaar Jeremiasse. De winkel is ooit opgericht door Marten’s opa en later voortgezet door zijn vader Hans, die daarnaast ook jarenlang voorzitter was de BOVAG-afdeling Fietsen. Marten is de derde generatie Jeremiasse, die dat tijdperk gisteren formeel heeft afgesloten. “Ik heb zelfs een ontslagbrief moeten tekenen en alle aandelen zijn inmiddels overgedragen aan Fietsvoordeelshop.nl,” laat Jeremiasse weten. “Dat voelt natuurlijk toch een beetje vreemd, maar het is goed zo. We hebben vandaag de medewerkers geïnformeerd en dat was voor mij toch wel even een emotioneel moment. Toch ben ik ervan overtuigd dat het zo beter is. Wij, mijn vrouw Anneke en ik, stonden de organisatie een beetje in de weg. We zijn toch een beetje van de oude stempel en dan zie je dat de jongere medewerkers met bepaalde zaken anders om gaan dan wij. Ik denk dat zij beter passen in een organisatie zoals Fietsvoordeelshop.nl die heeft.”

‘Ik blijf onrustig, bij mij staat de knop altijd Aan of Uit’
Jeremiasse zal de komende week nog aanwezig zijn om bepaalde zaken over te dragen, maar het afbouwen is begonnen. Op de vraag of deze verkoop meer rust zal gaan brengen, antwoord hij ontkennend. “Ik ben nu druk met een aantal vastgoedprojecten in de stad, onder andere een complex met 8 appartementen en een complex met 7 studio’s, die ook al meer dan een dagtaak zijn. Ik blijf onrustig, bij mij staat de knop altijd Aan of Uit, een tussenstand ken ik niet,” besluit Jeremiasse.

Bron: Nieuwsfiets

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement