Goede doelen

Agrimarkt steunt Nederlands KankerFonds voor Dieren

NKFD ontvangt cheque van 2500 euro

Op vrijdag 10 augustus reikte Erik de Bruine, winkelmanager Agrimarkt Terneuzen, een cheque van €2500,00 uit aan Frans Sluijters van het Nederlands KankerFonds voor Dieren (NKFD). De uitreiking vond plaats in het nieuwe filiaal van Agrimarkt in Terneuzen. Met deze actie ten behoeve van het NKFD wil Agrimarkt het belang benadrukken van goed en vroegtijdig onderzoek naar soorten kanker bij huisdieren.

Samenwerking

Het NKFD is een goed doel met CBF keurmerk en is voor haar activiteiten volledig afhankelijk van vrijwillige bijdragen. Daarom zijn Agrimarkt en het NKFD in 2015 een bijzondere samenwerking aangegaan. Agrimarkt doneert jaarlijks een deel van de verkoopopbrengsten van de dierenvoedingslijn ‘Karakter’ aan het NKFD.

Karakter

Karakter is de dierenvoedingslijn van Agrimarkt. Dit is hypoallergene premium dierenvoeding voor hond of kat zonder tarwe en tarwegluten. Er zijn verschillende varianten ontwikkeld: aangepast op grote, kleine, jonge, oude of gevoelige dieren. Hiermee benadrukt de supermarktketen het belang dat ze hecht aan goede voeding voor huisdieren.

NKFD

Op dit moment wordt geschat dat 1 op de 4 honden en 1 op de 3 katten te maken krijgt met kanker. De gevolgen er van kunnen voor het dier en het gezin een behoorlijke impact hebben. Het Nederlands KankerFonds voor Dieren (NKFD) geeft voorlichting over preventie en behandeling aan onder meer diereigenaren, dierenartsen en andere beroepsgroepen die te maken krijgen met kanker bij huisdieren. Maar het NKFD doet meer. Ze ondersteunt en initieert projecten en onderzoeken die leiden tot het vroeg opsporen van allerlei soorten kanker bij dieren en het verbeteren van de behandelmethodes, zodat de kwaliteit van leven van huisdieren met kanker wordt verhoogd.

Meer informatie over het NKFD is te vinden op www.nkfd.nl.

Tags

Related Articles

Geef een reactie