Vers van de pers

De beste notenbar van Nederland zit in Goes

De beste notenbar van Nederland zit in Goes

Floor 2.0 Goes is Nederlands Beste Foodspecialist Noten & Chocolade. Deze winkel is helemaal van nu. De winkel straalt klasse uit door hoogte, het veelvuldig gebruik van zwart/antraciet en grote product blow-ups. 

Lees meer...
100.000e bezoeker SVRZ locatie Hof Rietzanger

100.000e bezoeker SVRZ locatie Hof Rietzanger

Afgelopen week ontving SVRZ locatie Hof van Rietzanger in Heinkenszand de 100.000e bezoeker. Dit is mede mogelijk gemaakt door het bezoekregistratiesysteem dat beschikbaar werd gesteld door LMG uit Goes.

Lees meer...
Ben Steffen wint Yara Challenge 2021 met opruimspel

Ben Steffen wint Yara Challenge 2021 met opruimspel

Afval opruimen, maak er een wedstrijdje van. Dat is volgens kunstmestfabrikant Yara dé oplossing om ervoor te zorgen dat het fabrieksterrein binnen een jaar het schoonste fabrieksterrein is van Zeeland.

Lees meer...

Agenda
bekijk alles

Typhoon gaat met Zeeuwen in gesprek over diversiteit

Typhoon gaat met Zeeuwen in gesprek over diversiteit

Typhoon gaat met Zeeuwen in gesprek over diversiteit, een inclusieve samenleving en Black Lives Matter. Onderwerpen waarover taboes en ongemakken heersen.

Lees meer...
Themabijeenkomst Krapte Technisch Personeel

Themabijeenkomst Krapte Technisch Personeel

Donderdagmiddag 17 juni organiseert HR Netwerk Zeeland een Themabijeenkomst om gezamenlijk stil te staan bij oplossingen voor de krapte aan technisch personeel op de Zeeuwse arbeidsmarkt. Werk je bij een technsiche Zeeuwse werkgever, of wil je meedenken over oplossingen? Meld je dan aan!

Lees meer...

Gratis ijsje voor Zeeuwse eindexamenscholieren

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

De bijna 4000 Zeeuwse scholieren die eindexamen doen, ontvangen een succeswens van de Provincie Zeeland. Ze krijgen allemaal een tegoedbon voor een gratis ijsje. Dat is onderdeel van de jaarlijkse campagne voor eindexamenscholieren die de provincie organiseert om jongeren te interesseren voor een studie of werk in Zeeland.

“Examen doen is spannend. Zeker in coronatijd, na een jaar lang voornamelijk thuisonderwijs. Wij willen alle eindexamenleerlingen dan ook op een bijzondere manier succes wensen”, aldus gedeputeerde Harry van der Maas. Als aftrap van deze actie deelden gedeputeerden Harry van der Maas en Jo-Annes de Bat maandagochtend 17 mei 2021 ijsjes uit op het schoolplein van het Asteria College en de Klimopschool in Middelburg.

Campagne
Op 17 mei starten de centrale eindexamens en eindtoetsen. Alle eindejaarsleerlingen krijgen een succeswens in de vorm van een ijscoupon met de tekst: ‘Houd je hoofd cool’. De coupons zijn, na activatie, tot begin september in te leveren bij een aantal ijssalons verspreid over de provincie. “Deze actie is tevens de start van een langetermijncampagne om de band met Zeeland warm te houden”, licht gedeputeerde Jo-Annes de Bat toe. Die campagne wordt georganiseerd door de betrokken partijen van het Aanvalsteam Arbeidsmarkt, de Provincie Zeeland en de Economic Board Zeeland. “Voorgaande jaren ontvingen eindexamenleerlingen een brief bij hun diploma. De actie breiden we nu uit. Door via de tegoedbon contact te leggen met de jongeren en met ze in contact te blijven, hopen we aan hen te laten zien dat Zeeland veel te bieden heeft.”

Iedereen telt mee
In Zeeland is volop werk te vinden, op alle niveaus en in alle sectoren. Het Aanvalsteam Arbeidsmarkt -waarin onderwijs, overheden en bedrijfsleven vertegenwoordigd zijn- zet zich in om de vele vacatures ingevuld te krijgen. Door Zeeuwen, mensen van buiten Zeeland, statushouders, deeltijdwerkers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen telt mee. Harry van der Maas: “Daarom vind ik het ook zo mooi dat we de actie starten op scholen voor speciaal onderwijs. Deze leerlingen stromen door naar onder andere de facilitaire en groensector en leveren daarmee een bijdrage aan de uitdaging waarvoor we staan.”

Boeien en binden
“Met de langetermijnstrategie willen we Zeeuwse jongeren tijdens hun loopbaan blijven boeien voor en binden aan Zeeland”, vervolgt Jo-Annes de Bat. Vanaf het moment dat ze op de middelbare school een studiekeuze moeten maken, een bijbaan of stage zoeken tot het moment dat ze zijn afgestudeerd en/of op zoek gaan naar werk. Tijdens hun loopbaan willen we hen benaderen met verschillende online en offline campagnes over Zeeland die aansluiten bij de levensfase waarin ze op dat moment zitten. Ook jongeren die van buiten onze provincie hier naartoe komen om te studeren, benaderen we tijdens de meerjarenstrategie. Met als doel om alle jongeren te laten zien wat voor moois Zeeland te bieden heeft en welke kansen hier op ze liggen te wachten op het gebied van wonen, werken en studeren.”

Bekijk de video: https://bit.ly/3ftQli8

www.houjehoofdcool.nl

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
Zeeland Zakelijk is een onderdeel van LMG strategie + creatie