HelloContainer vergemakkelijkt de logistiek

Delen op social media facebook Twitter Linkedin
HelloContainer is een jaar in de lucht en steeds meer exporterende bedrijven zien de voordelen van dit unieke boekingssysteem voor zeecontainers. “We zien dat logistiek managers en directies op zoek zijn naar manieren om het organiseren van de export via zeecontainers eenvoudiger te maken. Daarbij is kostenreductie uiteraard een belangrijk onderdeel. Maar we zien steeds meer bedrijven die bewust kijken naar de CO2-uitstoot van het transport. En daar zijn we erg blij mee” aldus Jos de Jonge COO.
 
Groener transport en New Green Deal van Timmermans
HelloContainer maakt inzichtelijk hoeveel CO2 het transport van een bepaalde container uitstoot. Bij het boeken van een zeecontainer kan hierin een keuze gemaakt worden. Zo kunnen exporteurs op een eenvoudige manier bijdragen aan een schonere scheepvaart. Met de ‘New Green Deal’ van Eurocommissaris Timmermans, waarin de scheepvaart expliciet wordt genoemd, is dit relevanter dan ooit.
 
Groeien naar 500 geïnteresseerden
Ron de Wit CTO van HelloContainer zegt hierover: “De reductie in CO2-uitstoot van de scheepvaart is onze missie, dat zit in ons DNA. We willen het exporteurs zo eenvoudig mogelijk maken om ook hun steentje bij te dragen. En steeds meer ondernemingen willen dat. We verwachten aan het einde van dit jaar met zo’n 500 geïnteresseerde ondernemingen in contact te zijn. Dit kan een enorme sprong betekenen naar een groener transport”.
 
Over HelloContainer
Als online boekingssysteem voor de scheepvaart, vergemakkelijkt HelloContainer de logistiek. Zo digitaliseren ze administratieve handelingen, waardoor exporteurs zelf het containertransport kunnen regelen. Anderzijds richt HelloContainer zich op vermindering van luchtvervuiling in de Nederlandse scheepvaart. In 2020 won HelloContainer de Emergo Innovatieprijs voor dit unieke concept.
 
Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement