Vers van de pers

De beste notenbar van Nederland zit in Goes

De beste notenbar van Nederland zit in Goes

Floor 2.0 Goes is Nederlands Beste Foodspecialist Noten & Chocolade. Deze winkel is helemaal van nu. De winkel straalt klasse uit door hoogte, het veelvuldig gebruik van zwart/antraciet en grote product blow-ups. 

Lees meer...
100.000e bezoeker SVRZ locatie Hof Rietzanger

100.000e bezoeker SVRZ locatie Hof Rietzanger

Afgelopen week ontving SVRZ locatie Hof van Rietzanger in Heinkenszand de 100.000e bezoeker. Dit is mede mogelijk gemaakt door het bezoekregistratiesysteem dat beschikbaar werd gesteld door LMG uit Goes.

Lees meer...
Ben Steffen wint Yara Challenge 2021 met opruimspel

Ben Steffen wint Yara Challenge 2021 met opruimspel

Afval opruimen, maak er een wedstrijdje van. Dat is volgens kunstmestfabrikant Yara dé oplossing om ervoor te zorgen dat het fabrieksterrein binnen een jaar het schoonste fabrieksterrein is van Zeeland.

Lees meer...

Agenda
bekijk alles

Typhoon gaat met Zeeuwen in gesprek over diversiteit

Typhoon gaat met Zeeuwen in gesprek over diversiteit

Typhoon gaat met Zeeuwen in gesprek over diversiteit, een inclusieve samenleving en Black Lives Matter. Onderwerpen waarover taboes en ongemakken heersen.

Lees meer...
Themabijeenkomst Krapte Technisch Personeel

Themabijeenkomst Krapte Technisch Personeel

Donderdagmiddag 17 juni organiseert HR Netwerk Zeeland een Themabijeenkomst om gezamenlijk stil te staan bij oplossingen voor de krapte aan technisch personeel op de Zeeuwse arbeidsmarkt. Werk je bij een technsiche Zeeuwse werkgever, of wil je meedenken over oplossingen? Meld je dan aan!

Lees meer...

HR Netwerk Zeeland van start

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

Samenwerken, kennis delen en elkaar helpen op het gebied van HR-vraagstukken, om samen beter de uitdagingen op de Zeeuwse arbeidsmarkt aan te kunnen; dat is het doel van HR Netwerk Zeeland. Het onlangs gelanceerde kennis- platform is nu echt beschikbaar voor leden die HR-vragen willen stellen of willen helpen bij het beantwoorden ervan. HR Netwerk Zeeland is er voor iedereen die betrokken is bij of verantwoordelijk is voor. Dankzij het gebruikmaken van interesse- en kennisgebieden* is er heel gericht hulp te vinden. Ook mensen die binnen een kleine organisatie ‘HR erbij doen’ vanuit hun administratieve, management of financiële rol zijn juist van harte welkom om ook gratis lid te worden en de vruchten te plukken van wat hun collega’s weten.

Snelheid en laagdrempeligheid zijn van belang, daarom vinden de meeste activiteiten online plaats. Maar zodra het weer mogelijk is, zullen er voor leden ook periodiek offline events en kennissessies worden georganiseerd waar elkaar ontmoeten en netwerken maar zeker ook kennis delen centraal staat. Een ander belangrijk aspect is een goede balans tussen halen & brengen: er wordt verwacht dat leden naast het aandragen van hun eigen vraagstukken ook andere leden helpen bij onderwerpen waar ze juiste wel verstand van hebben. Aan de hand van kennis- en interessegebieden kunnen leden elkaar benaderen: van welke HR-onderwerpen heb jij verstand, waar kun jij juist hulp van anderen bij gebruiken en over welke onderwerpen wil je op de hoogte gehouden worden?

HR Netwerk Zeeland is een initiatief van een groep HRM-ers vanuit diverse Zeeuwse organisaties, wordt verzorgd vanuit een stichting en wordt mede mogelijk gemaakt door een opstartsubsidie van de Provincie Zeeland. De basis werd al in 2019 gelegd. Toen kwam een groep enthousiaste Zeeuwen uit bedrijfsleven en overheid bijeen tijdens een groot HR-event in de Timmerfabriek in Vlissingen. Hier werden workshops gehouden, werd kennis gedeeld en stond netwerken centraal. Men zag toen al de toegevoegde waarde van een sector-overstijgend Zeeuws HR netwerk. Nu is het er en kan men zich aanmelden via www.hrnetwerkzeeland.nl.

HR Netwerk Zeeland is een initiatief van én voor Zeeuwse HRM-ers, zoals wel blijkt uit degenen die betrokken zijn bij de opstart van het netwerk:

“Iemand die je nog niet kent, maar wel lid is van het netwerk, heeft misschien goede antwoorden en adviezen voor jouw uitdagingen.”
Brenda Bosman (Vermeer) 

“Door het digitale kennis-platform is het heel makkelijk om laagdrempelig een vraag uit te zetten en om iemand even snel te helpen, de juiste richting te wijzen.”Hans Scheers (Xapax)

“Er liggen veel mogelijkheden die nu nog onbenut blijven en dat is zonde. We kunnen veel meer voor elkaar betekenen, bijvoorbeeld met het beter uitwisselen van seizoenskrachten.”Chris van der Wel (YourSurprise)

“Ook op het gebied van trainingen kan meer worden samengewerkt. Gezamenlijke trainingsdagen kunnen makkelijker in Zeeland plaatsvinden in plaats van ver buiten de provincie.” Dorinda Verhage (Provincie Zeeland & Werken voor Zeeland)

“Branche-overstijgende samenwerking biedt heel veel voordelen. De winst zit ‘m in het delen van elkaars kennis, expertise en ervaringen.”
Kyra van de Vrie (Zeeuwland & Zuidwest Samenwerkt)

“Je kunt hiermee heel gemakkelijk vragen stellen aan collega HRM-ers. Onderwerpen waar je zelf nog geen ervaring mee hebt, heeft een andere organisatie mogelijk al wel meegemaakt.” Simone Sorgedrager (UWV)

“Iedereen heeft te maken met instroom, doorstroom, verzuim, werving & selectie, etc. Het brengt iedereen samen, vanuit verschillende branches, en zo kun je elkaar toch net een stapje verder helpen.” Anniek van den Dool (Syntess Software)

“Wij gaan hiermee de HR-collega’s die de bepaalde kennis en ervaring hebben, die de antwoorden hebben op jouw vragen, makkelijker bereikbaar maken.” Eva Jeremiasse (Eva Projecten & Advies)

“Zeeuwse werkgevers staan echt voor grote arbeidsmarkt-uitdagingen. Samenwerken en de krachten bundelen is essentieel.” Jim Goedhart (ZeeuwseVacaturebank.nl)

Aanmelden kan gratis via www.hrnetwerkzeeland.nl

*) De interesse- en kennisgebieden zijn:

Arbeidsvoorwaarden, Beoordelen & Functioneren, Diversiteit & Inclusie, Duurzame inzetbaarheid, HR-innovaties, Medezeggenschap, Opleiding & Ontwikkeling, Pensioen & Verzekeringen, Recruitment, Reorganisatie & Ontslag, Stages & Traineeships, Subsidies & Fiscale Regelingen, Systemen & Technologiëen, Veiligheid & Arbo, Verzuim & Re- integratie, Werknemerstevredenheid, Wet- & Regelgeving.

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
Zeeland Zakelijk is een onderdeel van LMG strategie + creatie